"A dog is not "almost human" and I know of no greater insult to the canine race than to describe it as such." - John Holmes

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Robijn, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 134 gasten en geen leden online

Fényes Varázs Dame Lizzy (Lizzy)

{joomplucat:32034 limit=400|columns=4}

Nou eindelijk even rust, we kregen vandaag veel klanten in ons winkeltje en natuurlijk ook wat mensen die Lizzy kwamen bekijken. Een aantal van hen heeft haar alleen slapend in de bench gezien, ze lag soms net even lekker dus dan mochten ze haar niet wakker maken. Ze vindt trouwens mensen wel geweldig leuk hoor, is gelijk enthousiast, zo van: Hoera visite !

Het is, zoals ik je al kort vertelde, best wel goed gegaan vannacht. Uiteindelijk was ze pas om half 6 voor de eerste keer wakker. Ze vindt het dan echter helemaal niet leuk om naar buiten te gaan! Pas vanmiddag had ik soms het idee dat ze het toch wel wat vond buiten maar de meeste keren gaat ze piepend en huilend voor de keukendeur staan om weer naar binnen te mogen: zal allemaal wel wennen.

Ik heb wel het idee dat ze haar broertjes en zusjes mist, ze loopt toch wel veel te piepen en het fijnst is het natuurlijk als ze gewoon op schoot mag, dan is alles goed en valt ze gelijk in slaap. Dat werkte gisterenavond na al die nieuwe indrukken natuurlijk helemaal goed, zie bijgaande foto. Het baasje was ook moe dus dan kwam prima uit !

Voor de rest vindt ze de bench in ieder geval een heel fijn plekje, daar zijn we blij om, ze gaat er zelf vaak in en kruipt dan tegen een teddybeer om te slapen, meest van de tijd staat het deurtje open en hoeven we alleen maar in de gaten te houden wanneer ze wakker wordt, vandaag al drie keer staan juichen als daarna keurig een plasje werd gedaan en dat vindt ze eindeloos gezellig.

We zijn vandaag twee keer kort met haar wezen wandelen, dat is nog geen succes: het lijkt wel of ze het te koud vindt en alleen de terugweg loopt ze vlot mee, 't is ook allemaal nieuw natuurlijk dus daaraan zal ze de komende dagen wel wennen, tijd zat.

Vooralsnog genieten we ontzettend van haar en volgens mij vindt ze ons ook wel lief dus alles zal wel goedkomen.

Fijne dagen toegewenst, ondanks je steeds kleiner wordende kinderschare.

Ik houd je op de hoogte.

Met hartelijke groet,

Ook van Rob,

Wilma
---
Even een update. Gisteren was een enerverende dag. We hebben Lizzy meegenomen naar een antiekmarktje waar we graag naartoe wilden. We hadden een tas meegenomen en daar heeft ze op de markt gewoon ingezeten. Rob droeg de tas en het was natuurlijk een mensenmagneet. Iedereen had zoiets van Ohhh en achhh. En Lizzy vindt alle aandacht geweldig.

Verder is ze erg vocaal -om het maar zachtjes uit te drukken-, als we met haar gaan wandelen loopt ze continue te piepen en af en toe zet ze het op een huilen. Nee, wandelen is nog geen favoriete bezigheid: ze vindt het binnen veel leuker.

Ook binnen maakt ze overigens veel geluid: we negeren het gejammer en gepiep zoveel mogelijk en af en toe, als we gewoon de in kamer zijn en ze blijft jammeren, zeggen we streng "nee" , dat helpt soms wel en soms niet. Als het niet helpt negeren we haar maar een tijdje (best wel moeilijk hoor !).

Ze plast en poept netjes als we haar buiten zetten, maar geeft overdag zelf niet echt aan als ze moet, wij moeten haar in de gaten houden en regelmatig buiten zetten als ze wat gaat lopen snuffelen. Volgens mij heeft ze het trucje door: als ik snel plas of poep dan prijzen ze me de hemel in en dan mag ik weer naar binnen ! We gaan vandaag dus maar wat meer met haar buiten spelen, kijken of buiten dan wat leuker wordt.

Als we haar even in een dichte bench zetten is het stevig protest: zelfs de buren kunnen dan meegenieten: het is niet anders, ze zal er toch aan moeten wennen.

Afgelopen nacht –we gingen om half 1 naar bed heeft ze om half 4 geplast en daarna pas om 8 uur vanmorgen dus dat is prima.

De eerste kennismaking met de katten verliep rustig: Onze witte kat zat te eten en Lizzy ging er voorzichtig naartoe en gelijk ook maar weer weg, de kat bleek rustig zitten maar Lizzy vond hem toch blijkbaar eng. Komt ook wel als de tijd rijp is.

Bovenal is ze natuurlijke een poepie en een geweldige knuffel, we spelen wat af en het liefst ligt ze natuurlijk continue op een van ons, als ze dan in slaap is gevallen leggen we haar op haar eigen kussen maar vaak wordt de dame dan weer wakker en is het weer stoeien geblazen.

Het begint hier lekker op te klaren en het zonnetje komt door: we gaan maar eens naar buiten met onze kletskous.

Tot later !

---

Hoi Yvette,

Kun je al een beetje wennen aan je lege nest ?
Met Lizzy gaat het prima, ze is nu aardig gewend in huis en tuin en is speels, vrolijk en vreselijk lief !
Vannacht heeft ze min of meer doorgeslapen. Van 12 uur tot half 7 dus dat is prachtig.
Ze eet goed en vooral brokjes gemengd met een beetje pens als diner is zo naar binnen.
Vandaag hebben we een eerste ritje gemaakt met de fiets, na wat kleine piepjes ging ze lekker liggen en toen ze eruit kwam was ze helemaal hyper en ging lekker hard rondrennen dus kunnen we ervan uitgaan dat dat wel leuk was.

Fijne jaarwisseling en tot mails,

Hartelijke groet

Wilma

---

Hoi Yvette,

Alles gaat prima met Lizzy. Ze groeit als kool en is afgelopen week bij de dierenarts geweest die haar een prachtige pup vond.
Vanmorgen is ze voor de eerste keer met Rob naar Puppy-training geweest, daar bleek ook Doortje te zijn. Zitten de zussen nu dus bij elkaar op puppie-les.
Afgelopen nacht heeft ze voor de eerste keer beneden in de bench geslapen en dat ging prima. Ze hoeft dus niet meer in een doos naast het bed wat overigens ook goed ging hoor, maar dit lijkt ons beter en ze voelt zich dus duidelijk op haar gemak in de bench.
Verder is ze lief, ontdeugend, speels en leert ze snel. Volgens Mirjam wordt het een prima jachthond: zij had duivenvleugeltjes meegenomen om wat te oefenen maar die verslond ze bijna, wordt dus eerder afremmen dan stimuleren. We gaan ons best doen en spelen vrolijk mee !

Hartelijke groet,

Wilma