"A dog is not "almost human" and I know of no greater insult to the canine race than to describe it as such." - John Holmes

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

K-nest in 2016 Büszke x Fürdöházi Kapos

Zeven weken oud... de laatste portretten van het stel compleet...!

Boven: Blauw (Boet), Groen (Otis), Roze (Kate) en Oranje (Gusteau)
Onder: Bruin (Kobus), Donker Blauw (Csabi), Zwart (Guus) en Wit (Reus)
pasfoto k 3weken klein

De laatste foto's, omdat je er nooit genoeg kan maken...!

 

Voor het eerst naar het buitengebied...!

Vandaag kwam Marjanne (Dank je wel !!!) ons helpen om eens even serieus buiten aan de wandel te gaan. Gisteren waren we ook al weggeweest met de auto naar de dierenarts. (Ze zijn allemaal goedgekeurd :) ) Dat was ook al een knap avontuur. Maar de eerste kennismaking met autorijden is weer heel soepel verlopen. Dus vandaag was het autorijden al bijna normaal... nouja nog niet helemaal. Maar toen kwam het echte werk. Al snel hadden ze voor het eerst écht gras onder hun voetjes en best nog wel stoppels (kan je ook niet vroeg genoeg aan wennen, voor het geval je iets met veldwerk wil haha). Maar dat was al snel heel gewoon. We hadden een vleugeltje en een koud kwarteltje en niet te vergeten een dummie met konijnenvel. Je begrijpt dat ze dat allemaal wel super interessant vinden. Sommigen duidelijk wat feller dan de ander. Het was eigenlijk wat te warm, dus veel testen met een vleugeltje aan de hengel was niet helemaal mogelijk, maar wat gehengel in de tuin een dag eerder gaf al een mooi beeld van de hondjes met de meeste aanleg. Prachtig om te zien altijd, maar geen fotograaf om het vast et leggen helaas. Vandaag hebben we wel heel wat plaatjes geschoten. Daar krijg je toch moeilijk genoeg van...! 

Eindeloos blijven kijken naar een prachtig stel...!

Vijf weken oud... opnieuw op de kiek gezet...!

Boven: Blauw, Groen, Roze en Oranje
Onder: Bruin, Donker Blauw, Zwart en Wit
pasfoto k 3weken klein

Even geen praatjes.... maar vooral veel plaatjes...!

Hoog tijd om eens de tuin te verkennen...!

Die drempel van de kamerren naar de tuin is wel heel hoog. Niet zo zeer letterlijk als wel figuurlijk! Best een hele stap. Buiten eten en helemaal als het mamma's melkbar betreft maakt het heel wat makkerlijker. Na een minuut of tien weer gauw naar binnen. Daar waar het bekend is, maar elke dag worden ze een stukje brutaler en zo wordt steeds een stukje meer van de wereld verkend.

Drie weken oud... Tijd voor pasfoto's...!

Boven: Blauw, Groen, Roze en Oranje
Onder: Bruin, Donker Blauw, Zwart en Wit
pasfoto k 3weken klein

Twee weken oud en er gaat een wereld voor de pups open...!

DSC02553Een wazige wereld is het in eerste instantie. Oogjes open maar echt wat zien duurt nog even. En dat maakt soms mopperig. Alsof ze niet helemaal weten wat ze ermee aan moeten. Maar ondertussen wordt het zicht al een stuk beter en wordt er al wat gespeeld en gehapt in elkaar. Het leven bestaat niet langer uit alleen slapen en eten... voornamelijk nog wel... maar dat gaat héél snel veranderen...

 

K-ruimeltjes...!

DSC02553Alweer twee weken verder zijn we ondertussen. En daarmee tevens een nagellknipronde en een ontwormkuur verder. Dagelijk worden de kruimeltjes gewogen. En dat in mijn ogen erg zinvol, omdat je zo gelijk ziet wanneer er eentje wat te vaak wordt weggeduwd door een hongerig nestgenootje. En zo is het kleine meisje - met name - hier en daar wel wat geholpen. En zo hebben ze allemaal net binnen de 10 dagen hun geboortegewicht verdubbeld en gaat het volgens de statistieken allemaal goed. Maar met een blik in de werkist (via de webcam) maakt al snel duidelijk dat het allemaal mooie gevulde pupjes zijn... en zo vreselijk mooi! 
Büszke is een hardwerkend moedertje. Doet het allemaal weer met zo veel zorg, verstand en liefde. Nog maar enigszins streng naar de anderen. Die mogen steeds meer zich ermee gaan bemoeien... 

 

De pups van Büszke en Kapos zijn geboren...!

DSC02553Op 13-7-'2016 zijn Büszke en Kapos de trotse ouders geworden van 8 prachtige pups. Maar liefst 7 jongens en 1 meisje. Büszke is wederom dat oermoedertje. Precies weten hoe ze haar pupjes tevreden houdt. Je hoort ze bijna niet. Een heel tevreden stel...! Alleen haar even uit de werpkist zien te krijgen voor een plas... dat kost heel wat overreding, want ze wil persé niet weg van haar kroost.
Een nestje blijft een prachtig iets en elke keer weer erg spannend. Ook niet alles is even leuk, als je ziet hoe ze de eerste weeën ervaart. Nu gaan we weer samen zorgen dat deze 8 zo goed mogelijk groot gebracht worden. 
Ben opnieuw vreselijk trots op Büszke en deze prachtige pupjes! Onze K-tjes!

Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het "Puppie Journaal". De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden. En hieronder kunnen eerste foto's bekeken worden...(klik erop voor de hele serie)