"Dogs laugh, but they laugh with their tails." - Max Eastman, Enjoyment of Laughter

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Robijn, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 228 gasten en geen leden online

Vizsla pups en Ruwhaar Teckel pups

Standaard Ruwhaar Teckels geboren op 14 juni 2023...!

Iets eerder dan verwacht heeft Leentje ons verblijd met 7 gezonde pupjes! Moeder en pups maken het uitstekend! Het zijn 4 wildkleur (2/2) en 3 black&tan (2/1) pups. Een aantal van hen zoekt nog een nieuw thuis! Hier kunt u de laatste nieuwe foto's volgen!

De vader van de pups blijft nog even een verrassing. Het is Ut it Doarp de Vliegende Hollander en/of Ut it Doarp Leen. Op het moment dat de chipper van de Raad van Beheer komt, zal deze automatisch ook het DNA afnemen en zal de vader van de pup bekend worden. De pups mogen naar hun nieuwe thuis rond 9 augustus 2023.
Zowel Leentje als beide vaders hebben een open, vriendelijk karakter. Bij interesse kunt u contact opnemen via info@fenyesvarazs.nl
leentje 2023

Interesse in een pup

JuliaWanneer u interesse heeft in een pup, kunt u contact opnemen. Na een schriftelijke introductie is het mogelijk op de wachtlijst geplaatst te worden voor een pup. De mensen op de wachtlijst worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Uiteraard vind een definitieve toewijzing pas na een kennismaking plaats. 

De pups verblijven de eerste weken in de woonkamer. Wat later - na een paar weken - vertrekken ze naar de ruimte naast de woonkamer. Ook kunnen zij hier in de tuin spelen, waarbij ze zelf naar buiten kunnen lopen. Er is altijd veel interactie met de rest van de roedel. Die er gezellig tussendoor loopt. Daarmee worden de pups goed gesocialiseerd. De tuin is een speelparadijs waarbij hun zintuigen al optimaal gestimuleerd worden. Kortom een goede start. 

Graag zou ik zien dat de nieuwe eigenaren (proberen) jachtwerk met hun Vizsla of Teckel te gaan doen. Een aantal pagina's op deze site laten zien hoe leuk dit kan zijn en u moet weten dat ook ik vooraf een andere (verkeerde) indruk van deze activiteiten had. Na hiermee in contact te zijn gekomen via de Vizsla Vereniging en de Teckelclub is een nieuwe hobby ontstaan.

Mocht u interesse hebben in een pup, maar geen affiniteit met apporteer- en veldwerk hebben, zijn er alternatieven te over. Van de nieuwe eigenaren verwacht ik dat zij hun pup voldoende lichamelijke en mentale activiteit bieden gedurende het hopelijk lange leven van de hond. Vrije wandelingen - dagelijks - is een pré. Dit is de enige manier de Vizsla een gelukkig en stabiel leven te geven. Ondanks de korte pootjes geldt eigenlijk hetzelfde voor een Teckel.

De pups zullen in het bezit van een stamboom, een DNA profiel, ingeënt en ontwormd het nest verlaten. Verder wordt de eerste 8 weken aandacht besteed aan het zindelijk maken en socialisatie. Ook zal een overeenkomst inbegrepen zijn. Een zakje voer wordt meegegeven, waarmee ze de eerste periode vooruit kunnen. Daarnaast ook een puppypakket. Kortom, ze verlaten moeders goed verzorgd.groepsfoto_b_nest

Nazorg is een belangrijk iets. Voor vragen en eventuele problemen ben ik altijd bereikbaar. Graag blijf ik de pups, die hier geboren worden volgen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking gerust contact op. Klik hier voor meer informatie.

Eerste nestje van Viv, ons Z-nestje 2023

Onze Viv (Fenyes Varazs Qy Vive) is deze loopsheid gedekt. Er vond een rendez-vous plaats in Hamburg. Er zijn 8 (4/4) prachtige pups geboren op 3 januari 2023. De pups en Viv doen het uitstekend! De vader van het nest is Bajusz vom Asperredder (Mika). Bekijk hier zijn website. De combinatie combinatie voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. 


Op dit moment zijn alle pups gereserveerd. Interesse in een volgend nest of toch op de reserve lijst; neem dan contact op via mail.   

Vind ook officiele info van de Raad van Beheer over honden (ook over nakomelingen) op deze pagina: https://www.dutchdogdata.nl/ 

 

IMG 20230103 183225

Eerste nestje van Maudszen, ons Y-nestje 2022

Op 17 juni 2022 werd Maudszen voor het eerst moeder van 6 prachtige pups. Het zijn 2 reutjes en 4 teven. Moeder en pups maken het uitstekend!
IMG 20220617 200041

Met Maudszen hoopten we eindelijk haar eerste nest te fokken. We konden wachten om de pups van haar en Izso te verwelkomen. De combinatie voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. 

 

Het is 9 weken later wanneer de pups verwacht werden. Vervolgens mogen de pups zo'n 8 weken later, rond 12 augustus, gaan uitvliegen.

Op dit moment zijn alle pups gereserveerd. Wil je wachten op een volgend nest en ben je de juiste baas voor een Vizsla Draadhaar, dan blijft het mogelijk je op de lijst te plaatsen. Neem daarvoor contact op via mail.   

 

Ook Maudszen heeft op de valreep nog een kwalificatie Zeer Goed in de Open Klasse veldwerk gehaald. Vader Ezster-Hazi Drotos Izso heeft zijn AV en VAV gehaald. Hieronder alle gegevens op een rij:

Lees meer...