"Je eigen hond maakt geen lawaai, die blaft alleen maar." - Kurt Tucholsky

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Robijn, Tess en Unique

Menu

Wie is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Vizsla pups en Ruwhaar Teckel pups

Ruwhaar Teckel pups geboren van Dylle en Barbaros op 28 september 2021

03 10 2021 img 20210929 221554 resized 20211003 113634768 887154 hoormanOp 23 september 2021 zijn Dylle en Ros trotse ouders geworden van 6 prachtige pups. Het zijn drie jongens en drie meisjes. Onze X-tjes!

Het zijn allemaal chocolade (en tan) kleurige pups. "Puppie Journaal"
dylle1fullsizeoutput 29d orig 

 

Vizsla Draadhaar pups gepland mei 2022

Als Gyopar in maart weer loops wordt mag zij nog een keer een nest krijgen. De pups worden dan in eind mei verwacht. Als alles gaat met en na de dekking, dan worden de pups 9 weken later verwacht. Vervolgens mogen de pups zo'n 8 weken later gaan uitvliegen.

De combinatie is nog niet bekend, maar voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging.

De intersesselijst voor dit nest is vol. Wil je wachten op een volgend nest en ben je de juiste baas voor een Vizsla Draadhaar, dan blijft het mogelijk je op de lijst te plaatsen. Neem daarvoor contact op via mail.   

Vizsla Draadhaar pups gepland juni 2022

Met Maudzsen hopen we eindelijk haar eerste nest te fokken. We kunnen niet wachten! 
De combinatie is nog niet bekend, maar voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. 

Interesse in een pup

JuliaWanneer u interesse heeft in een pup, kunt u contact opnemen. Na een schriftelijke introductie is het mogelijk op de wachtlijst geplaatst te worden voor een pup. De mensen op de wachtlijst worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Uiteraard vind een definitieve toewijzing pas na een kennismaking plaats. 

De pups verblijven de eerste weken in de woonkamer. Wat later - na een paar weken - vertrekken ze naar de ruimte naast de woonkamer. Ook kunnen zij hier in de tuin spelen, waarbij ze zelf naar buiten kunnen lopen. Er is altijd veel interactie met de rest van de roedel. Die er gezellig tussendoor loopt. Daarmee worden de pups goed gesocialiseerd. De tuin is een speelparadijs waarbij hun zintuigen al optimaal gestimuleerd worden. Kortom een goede start. 

Graag zou ik zien dat de nieuwe eigenaren (proberen) jachtwerk met hun Vizsla of Teckel te gaan doen. Een aantal pagina's op deze site laten zien hoe leuk dit kan zijn en u moet weten dat ook ik vooraf een andere (verkeerde) indruk van deze activiteiten had. Na hiermee in contact te zijn gekomen via de Vizsla Vereniging en de Teckelclub is een nieuwe hobby ontstaan.

Mocht u interesse hebben in een pup, maar geen affiniteit met apporteer- en veldwerk hebben, zijn er alternatieven te over. Van de nieuwe eigenaren verwacht ik dat zij hun pup voldoende lichamelijke en mentale activiteit bieden gedurende het hopelijk lange leven van de hond. Vrije wandelingen - dagelijks - is een pré. Dit is de enige manier de Vizsla een gelukkig en stabiel leven te geven. Ondanks de korte pootjes geldt eigenlijk hetzelfde voor een Teckel.

De pups zullen in het bezit van een stamboom, een DNA profiel, ingeënt en ontwormd het nest verlaten. Verder wordt de eerste 8 weken aandacht besteed aan het zindelijk maken en socialisatie. Ook zal een overeenkomst inbegrepen zijn. Een zakje voer wordt meegegeven, waarmee ze de eerste periode vooruit kunnen. Daarnaast ook een puppypakket. Kortom, ze verlaten moeders goed verzorgd.groepsfoto_b_nest

Nazorg is een belangrijk iets. Voor vragen en eventuele problemen ben ik altijd bereikbaar. Graag blijf ik de pups, die hier geboren worden volgen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking gerust contact op. Klik hier voor meer informatie.

Derde nest van Glenda, ons W-nest in 2021

Op 17-5-2021 werd het derde nest van Glenda geboren. De vader is Amberpoints Onyx. Vijf mooie meiden! Dit W-nestje heeft mogelijk heel wat potentieel met Wilda die in Denemarken is gaan wonen. Hopelijk horen we veel goede berichten van haar terug. Behalve Wilda hebben we meer sterren, namelijk Wya (Doerak), Whoopi (Zelda), Wiep (Odi) en Wende (Doortje).

Dit nestje voldeed vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. Hier vindt je alle foto's.

IMG 20210521 133650 resized 20210618 050339725