"A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself." - Josh Billings

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Nu dan het échte voorstellen...

De jongens v.l.n.r. Hillar (Hugo), Hannu (Jelto), Huub (Dragan), Hydd (Gijs) en Hubertus Mats (Mats)
en de meisjes v.l.n.r. Hip (Hip) en Halina (Helo)
alle7 etages wk7

Ziyze heeft al eerder een dochter en een zoon met "Futaki" gekregen, maar bij dit nestje - wat ze extra speciaal maakt - zijn maar liefst 4 pupjes (waarvan één met drie en drie met ieder één) met dit bijzondere fenomeen. Klik hier voor wat ik daar eerder over schreef.

Hartveroverende, harige Hummels...

pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!

Ongelooflijk snel gaat het weer: de groei, de ontwikkeling, het plaatsen van bijbehorende foto's is dan ook weer lastig bij te houden... Maar hier zijn weer een aantal plaatjes, waarvan een deel al eerder in het fotoalbum te vinden was.
Alweer 4 en een halve week oud zijn ze nu. Het gaat met alle 7 uitstekend en Ziyze moedert nog steeds geheel vrijwillig. Wel heel wat minder natuurlijk, want de brokjes gaan er goed in bij de Hummels. 
Het is alweer weekje geleden at de eerste stappen buiten de werpkist gezet waren en gisteren zijn ze dan ook voor het eerst even in de tuin geweest. Vanochtend opnieuw, maar heel enthousiast zijn ze nog niet :) ..... KOUD !!! Dat is wel even wennen. Maar dat zal snel al de gewoonste zaak van de wereld zijn en rennen ze de hele tuin door. De tunnel ligt alweer klaar voor het echte spelplezier en zo zijn er meer hindernissen te nemen. 
pups van Ziyze en Igor...!

pups van Ziyze en Igor...!

Glenda kon haar geluk niet op met de pups in de tuin. Spelen!!! En omdat ze dit zo voorzichtig en lief doet, mag ze af en toe ook even in de werpkist erbij. Hoewel dat toen wel weer snel overweldigend is. 
Afgelopen dinsdag - toen ze precies 4 weken oud waren - zijn ze allemaal weer gewogen. Ze zijn heel goed aangekomen. En klein meneertje Oranje is niet meer de kleinste. Zo kan het gaan ;)

Voor nu hier weer een selectie van de 20 mooiste foto's van de afgelopen twee weken...Hier zijn nog meer foto's te vinden...
pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!

pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!


Aangenaam...

Mogen we ons even voorstellen ;) ... Op de pasfoto's precies 3 weken en 5 dagen oud... de meer dan fantastische Hummels van Ziyze en Igor....

Eerst de jongens, v.l.n.r. puppie blauw, groen, bruin, oranje en grijs
En natuurlijk de meisjes, v.l.n.r. puppie roze en paars. Klik op de foto om een vergroting op het scherm te zien!alle7 etages wk3

Hongerige Hummeltjes...!

pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!
Alweer drie weken oud zijn de 7 Hummels nu. Ze groeien goed, ontwikkelen zich prima. Lopen al flink de werpkist door. Niet erg stabiel nog, maar oefening baart kunst! Tijd genoeg om te oefenen.
Vandaag is de grote, hoge werpkist weer opgeruimd en staat het lagere exemplaar op een andere plek in de woonkamer. Een hele verhuizing maar hoognodig om de ren te maken. Daar kunnen ze vanaf nu spelen, het begin naar de zindelijkheid maken en wat later is het ook de doorgang naar de tuin.

Ziyze is nog altijd een ontspannen en fantastische moeder. Ze poetst nog heel wat af en vindt het voeden gelukkig nog niet al te vervelend. De pups zullen vanaf vandaag wat minder van mamma afhankelijk zijn, want ze hebben vanavond voor het eerst geweekte brokjes gehad. En lekker dat ze dat vonden! Wat een vermakelijk gesmak en gesmikkel. Heerlijk!
Personlijk vind ik dit de leukste periode. De pups reageren steeds meer op elkaar en op mij. Er wordt steeds meer gespeeld. Een enkeling warmt de stembanden af en toe wat op en kan daar dan zelf erg verbaasd over zijn. Wat een ontdekkingstocht.
Sinds gisteren weeg ik de pups niet meer dagelijks. Volgende week natuurlijk weer wel. Eigenlijk was het al lang niet meer nodig, maar het is leuk om te doen en bij te houden.  
pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!
Glenda is enorm gefascineerd door alles wat er rond de werpkist met ren gebeurt. Ze kan niet wachten om met de mini's te spelen. Dat zal ze vast uitstekend doen. Ze is nu al erg voorzichtig. Zelfs als ze stiekem met 4 poten in de werpkist stond :)
Natuurlijk staat het maken van de pasfoto's nog op de agenda. Door omstandigheden is dat nog niet gelukt, maar die traditie willen we wel in ere houden vanzelfsprekend.
Hier zijn nog meer foto's te vinden...
pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!

 

 

 

 

 

 

 

 

Namen, nageltjes en meer...

pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!

Alweer twee weken oud zijn de kinders van Ziyze en Igor. Wat een mooi stel is het en wat doen ook deze échte hummels het goed. In een week tot 8 dagen moeten pups hun geboortegewicht verdubbelen. Dat is met het grootste gemak gelukt. Zelfs de kleine man met het oranje bandje (toevallig genoeg precies zoals bij het nestje van Büszke). Ziyze doet het allemaal met heel ontspannen - nouja, niet de eerste dagen natuurlijk - , gaat alweer lekker mee met de wandelingen en is helemaal op haar gemak bij - wat ingewijden ook wel noemen - de Hippo's :)
pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!Ook zijn de namen van de pups aan de Raad van Beheer opgestuurd. We weten nog niet wie wie is, Dat wordt pas rond de 6e week bekend. Wel weten we dat de jongens gaan heten:

Hubertus Mats, Hannu, Hydd, Huub en Hillar
en de meisjes: 
Halina en Hip


Een paar dagen geleden hebben al een keer de nageltjes gekortwiekt. Die werden al wat scherp en zo is het heel wat aangenamer voor mamma Ziyze. Als je ziet hoe haar buik ook al zonder de nageltjes te lijden heeft is dit toch echt wel nodig. Bijna moet ik ook voor de tweede maal de bandjes gaan verwisselen. Het groeien gaat enorm hard. Morgen zullen ze ook hun eerste ontworming krijgen. 
Groot nieuws is dat ik vanavond de eerste 'gaatjes' zag! Er komt licht in de duisternis, want de oogjes gaan nu langzaam open.
In het fotoalbum zijn meer foto's te vinden.
pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!pups van Ziyze en Igor...!

 

De pups van Ziyze en Igor zijn geboren...!

0 weken2Gisteren, op 12-11-2013, zijn de 7 pupjes van Ziyze en Igor geboren in blakende gezondheid. Het zijn 2 teefjes en 5 reutjes.
Ziyze heeft een aantal ‘tradities’ doorbroken. De pups zagen het levenslicht twee dagen eerder dan verwacht. Ook vond de bevalling voor het eerst overdag plaats, terwijl we normaal gesproken een hele nacht op zijn. Én de verdeling is niet zoals ons gemiddelde van "meer meisjes". Maar gezien de aanvragen kwam dat deze keer juist goed uit.
Ziyze en haar pups doen het allemaal uitstekend. De 7 kleintjes zijn allemaal flinke dikkertjes. Dat is goed te zien op de groeitabel (klik daarvoor hier). Deze wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden.
Natuurlijk staat de webcam weer veel te draaien zodat de Hummeltjes live te volgen zijn.
Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het dagboek. En meer foto's kunnen hier bekeken worden...(Onder "Nestjes").
We zijn superblij met dit mooie zevental!

0 weken20 weken2

 

Laatste loodjes wegen best zwaar....

De tijd vliegt... over een dag of 9 is het al zover! Dan mogen we pups van Ziyze en Igor gaan verwelkomen. Voor Ziyze is de rem erop sinds een paar dagen. Ze doet het wat rustig aan. Ze is erg rond en ik heb dan ook wel een beetje met haar te doen. Zo af en toe kan ze flink zuchten en steunen. Eten is feest! De bakken voer moeten wel erg flink gevuld worden. De eerste foto is een wat gedateerde. Die maakte ik een dag of 8 geleden. Ook daar is al een knappe buik te zien. De andere foto's zijn van vandaag. Het lijkt in ieder geval geen klein nestje te worden óf natuurlijk mooie dikkertjes! 
Snel wordt het tijd om de werpkist te gaan plaatsen. De webcam zal er weer live beelden doorgeven via deze site! Nog even geduld, nog even verder aftellen en hopen op een voorspoedige (en een liefst niet-nachtelijke ;) ) bevalling van Ziyze. We kunnen niet wachten om te weten hoeveel kleine Hummeltjes we straks kunnen volgen. 
dracht nog 17 dagen
dracht nog 9 dagenbdracht nog 9 dagenb

Ziyze is drachtig...!

ziyze drachtigNog altijd even actief buiten. Struinen, rennen, slootjes over en lekker stoeien met de rest... Het is dat het buikje flink groeit en Ziyze elk half uur een knuffel en een aai komt halen (normaal gesproken is de frequentie iets minder  ;) ), maar anders zou je niet denken dat er over een aantal weken weer pupjes van haar hier in de woonkamer zullen liggen...

Ziyze is overduidelijk drachtig! We verwachten pups van haar en Igor! Het échte aftellen is begonnen...

De pups worden rond 14 november verwacht. Ook naar dit nestje kijken we erg uit. Nog even en er valt weer van alles (live) mee te beleven hier op de website !  

Meer info op de "Pups" pagina.

Ziyze is gedekt...!

Op 12 en 14 september is Ziyze gedekt. Hopelijk mag ze na 9 weken nog eenmaal moeder worden. Waarschijnlijk zullen de pups – als alles goed gaat – geboren worden rond 14 november en in en na het weekend van 5 januari mogen ze dan gaan uitvliegen naar de nieuwe baasjes.
Ziyze (klik hier voor haar pagina) voldoet vanzelfsprekend aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging en uiteraard overwegen we altijd alleen die reuen waar hetzelfde voor geldt. Onze keus - voor wat hopelijk ons H-nest mag worden - is gevallen op een prachtige reu die zich zowel op exterieur-, als op werkgebied heeft bewezen. Hij is geboren in Hongarije en aangekeurd als dekreu door de Hongaarse Vizsla Club. Zijn naam is Áldozóvölgyi-Drótos Apród en zijn roepnaam is Igor
Igor heeft het typische Vizsla Draadhaar temperament. Hij heeft al een aantal prachtige nakomelingen. Een reden temeer om voor deze reu te kiezen. Natuurlijk is ook de beperkte verwantschap met Ziyze een belangrijk punt. Dit laatste omdat ik het persoonlijk heel belangrijk vind niet onnodig veel inteelt toe te passen.
Onze Ziyze is ook de trotse mamma van ons C- en F- nest. Klik hier voor meer info over dit nestje ! 

Igor
Ziyze
igorigorigorigor
ZiyzeZiyzeZiyzeZiyze