"When a dog barks at the moon, then it is religion; but when he barks at strangers, it is patriotism!" - David Starr Jordan

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Baasjes van het achtste nestje


Fényes Varázs Hubertus Mats (Mats)


Pupje grijs heeft de naam Mats gekregen en is nu de nieuwe huisgenoot van Dorien en Jeroen en kinderen Maud en Sil. Ze wonen in Ede. Ervaring met honden was er al met Igor, de Labrador. Even waren zij zij zonder hond, maar dat was toch wel een heel gemis. Er moest een weer een maatje komen. Na lang en grondig onderzoek wisten zij het zeker. Het moest een Vizsla Draadhaar worden. Mats zal ook naar apporteercursus gaan, maar eerst nog even de 'reguliere' cursus doorlopen. Samen met de kinderen valt er sowieso al heel veel te beleven en te genieten!


baasjes H-nest
 


Fényes Varázs Hannu (Jelto))


Opnieuw een pupje dat ver weg is gaan wonen. Pupje groen is nu inwoner van Duitsland en wel in Au am Rhein. Hij heeft de naam Jelto gekregen en zal in de jachtpraktijk gaan werken! Baasjes Andrea en Ralf hebben een eigen jachtgebied en onlangs ook een stuk grond met water erbij bemachtigd. Jelto zal zich heerlijk kunnen gaan uitleven. En met hun ervaring met honden zal dit vast en zeker een succes worden. Jelto heeft ook gezelschap van Arco een Fox Terriër. De eerste dagen hebben zij wat moeten aftasten over 'hoe met elkaar te spelen', maar ze zijn eruit :) en zijn al goede maatjes! baasjes H-nest


Fényes Varázs Hydd (Gijs)


Meneertje oranje heeft de naam Gijs gekregen van zijn nieuwe baasjes Jered en Laura. Hij zal heel wat mensen laten smelten in Epse en omgeving. Eerder had de baas van Gijs een Cane Corso, maar nu was het tijd voor een hondje dat hun tempo kan bijhouden :). Een hondje dat past bij een sportieve levensstijl. En dan zit je met een Vizsla Draadhaar natuurlijk helemaal goed!

 baasjes H-nest


Fényes Varázs Huub (Dragan)


Lunteren heeft er ook een nieuwe inwoner bij. Pup bruin kreeg de naam Dragan en woont nu bij Ellen en Hans en kinderen Filijne en Florian. Daar wonen zij in het buitengebied op een jachtterrein. Dat is natuurlijk ideaal voor een jachthond en zeker als de baas graag wil gaan (voor)jagen. Voor de puppyjachthondencursus is Dragan dan ook al ingeschreven. Kwestie van tijd voordat Dragan en Hans van de echte praktijk kunnen gaan genieten! Daarnaast is er ook veel te spelen met de kinderen en ook een hoop gezelligheid met de paarden.

 baasjes H-nest


Fényes Varázs Hillar (Hugo)


Hoe leuk is het om bij je halfbroer Flóris te gaan wonen in Apeldoorn (ook pup Blauw...)! Anita en Michiel konden niet langer wachten. Er moest nog een Vizsla Draadhaar bij. En dat kon ook makkelijk, want Flóris is een fijne sociale kerel van alweer ruim 1,5 jaar oud en prima in staat om het goede voorbeeld te geven aan kleine Hugo. Ze hebben nu al de grootste lol samen! Want één Vizsla Draadhaar is leuk, maar twee... is fantastisch ! :)
 baasjes H-nest


Fényes Varázs Halina (Helo)


Meisje paars is naar het Zeelandse Kortgenen verhuisd en bij Sylvia en Rick gaan wonen. Daar zal ze de twee Dwergtteckels Sumba en Timor vast nog een paar grijze haren bezorgen, terwijl ze het ook hopelijk voor elkaar zal krijgen om hun harten voor zich te winnen. Over het algemeen geldt hier succes gegarandeerd. Zelfs de grootste brombeer zwicht als een Vizsla Draadhaartje alle charmes in de strijd gooit. En dat is kleine Helo wel toevertrouwd. Ze doet in ieder geval nu al flink haar best en kan zich soms op hetzelfde kussen wurmen!

 baasjes H-nest


Fényes Varázs Hip (Hip)


In Wilp is het jonge gezin van Pim en Karin en kleine (zoon) Tiem nu helemaal compleet met Hip. Dit was het meisje met het roze bandje. Pim jaagt en wilde graag een eigen hond die straks mee kan jagen en daarnaast tegelijk (natuurlijk) ook een hond, die goed matcht binnen het gezin en daarmee met kinderen. Ook Hip krijgt een opleiding bij een KNJV cursus en kan straks gaan doen wat ze het allerliefste doen, namelijk werken met de baas! Voor nu is haar hoofdtaak de baas vergezellen naar en tijdens het werk. En dat doet ze nu al zo braaf!

 baasjes H-nest