"Dogs laugh, but they laugh with their tails." - Max Eastman, Enjoyment of Laughter

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 40 gasten en geen leden online

Mooi stel...

Morgen telt hun prille leventje alweer 7 weken. En wat hebben ze al veel beleefd zo met elkaar. Tuin verkennen, graven, verbouwen, planten slopen, elkaar plagen, met ten minste 3 pups een Teckeltje terug pakken :)), onweer gehoord, vuurwerk (cd) geluisterd (en onverstoorbaar doorgespeeld:) ), het maandelijkse luchtalarm gehoord, visite ingepakt, communicatieles gekregen van moeder en tantes. Kortom ze hebben zich geen moment verveeld... en de rest hier ook niet :)
Nog even en dan moeten we alweer afscheid nemen van de eerste pups, maar nu is het stel nog even compleet en hieronder weer te bewonderen.
Ook staan er weer nieuwe foto's in het album van deze week. Die kunnen hier bekeken worden...
Hier zijn ze dan weer....
Eerst de meisjes, v.l.n.r. puppie roze, paars, geel en lila. Klik op de foto om een vergroting op het scherm te zien!meisjes_7_week
En natuurlijk de jongens, v.l.n.r. puppie blauw en bruin (klik voor een vergroting):
jongens

Jazeker, al echte hondjes:... 5 weken oud

Wat een prachtig zestal is het toch. Hebben Ziyze en Solo maar goed gedaan! De karaktertjes gaan zich steeds meer laten zien. Met het warme weer vindt de activiteit vooral plaats heel vroeg en laat op de dag. De kleintjes zijn wijs en loungen lekker binnen tijdens de warmste uren van de dag. Maar wanneer er wel gespeeld wordt, is nu steeds meer actie te zien. Ook Eaukje de Teckel heeft het heel druk met meespelen. In het fotoalbum meer plaatjes van het stel... en de komende dagen volgen er natuurlijk weer meer in een nieuw album.
Meneertjes Blauw...
Juffie Lila...Op weg naar buiten... Geel...
Wat een lief mupke...onze Lila!
Roze grijpt speeltunnel...!

Even voorstellen....

Bijna zijn ze alweer 4 weken oud, de 6 kinders van Ziyze en Solo. Het gaat allemaal geweldig goed met het stel. Al flink wat praatjes zijn vanuit de ren te horen. Er wordt al steeds meer gestoeid en stoer wat gestapt buiten de vertrouwde kist. Flink wat meer beweging al met al:)
Er staan nog wat nieuwe foto's in het album van deze week. Die kunnen hier bekeken worden...
Het weer wil het niet echt toelaten om naar buiten te gaan (waar blijft die zomer nou toch?!)... Maar weer of geen weer, daar gaan we toch nog deze week mee beginnen om het stel lekker buiten te laten spelen. Maar voor nu is het hoog tijd om het stel even voor te stellen aan de hand van de welbekende pasfoto's. Daar komen ze....
Eerst de meisjes, v.l.n.r. puppie roze, paars, geel en lila. Klik op de foto om een vergroting op het scherm te zien!meisjes_7_week
En natuurlijk de jongens, v.l.n.r. puppie blauw en bruin (klik voor een vergroting):
jongens

Holland's welvaren...

De 6 pups van Ziyze en Solo doen het meer dan super. Ze zijn nu gemiddeld 2,5 ons zwaarder dan de andere nestjes die hier geboren zijn. Heerlijk tevreden dikkertjes.
Ziyze wordt niet meer 100% door hormonen gestuurd. En dat maakt dat ze heel wat meer ontspannen is en haar draai helemaal heeft gevonden. Ze is zelfs al weer een paar keer meegeweest met wandelen. Even de zinnen verzetten. Vandaag weer wat foto's van de Frummels op de website gezet. Die kunnen hier bekeken worden...
Het formulier met de aangifte van de geboorte is naar de Raad van Beheer (die de stambomen uitgeeft) gestuurd. Daarmee zijn de officiële namen van de pups vastgelegd (zoals ze op de stamboom vermeld zullen gaan worden). Maar ook nu geldt.... wie nou precies wie is... dat weten we pas over een week of 6! Voor ons F-nestje kozen we deze namen:

De jongens: Feroz Gentle en Flóris
De meisjes: Fenya, Feyza, Fritzi en Fira.
Twee frummeltjes...!
Mooie snoetjes...!Een paar dagen oud...

Verdrietig nieuws...

Gisteravond zag ik bij het wegen dat twee reutjes niet groeiden en zelfs in gewicht waren achteruit gegaan. Mijn overtuiging is dat de natuur dit zelf moet regelen in zo'n vroeg stadium en heb haar daarom zo veel mogelijk haar gang laten gaan. Ik heb de twee jongens nog regelmatig aangelegd, maar het wilde niet. Helaas zijn vanochtend de twee reutjes gestorven. Heel verdrietig. Dat maakt dat Ziyze nu nog 2 reutjes heeft en 4 teefjes heeft. Gelukkig gaat het met de andere 6 pups heel goed. Zij zijn prima gegroeid en heel tevreden. Het is nog wat onwerkelijk dat er nu nog “maar” 6 zijn.

De pups van Ziyze en Solo zijn geboren...!

De pups van Ziyze en Solo zijn geboren...!Nog nèt op dinsdag werd om 23:55 de eerste pup geboren. Heel wat uurtjes later  - om 4:57 - werd de laatste pup geboren. En zo liggen er nu 8 prachtige pupjes van Ziyze en Solo in de werpkist. En wel 4 jongens en 4 meisjes! (Jammer genoeg heeft één teefje het niet gered. De reden is onduidelijk. De pup met het rode bandje, die om 4:10 werd geboren is toch nog 6 uur later gestorven. Eigenlijk waren het dus 9 pupjes.)
Ziyze moedert fantastisch. Eigenlijk al in alle rust. Ja, natuurlijk klaagt ze soms mee als een pupje piept. Maar dat duurt altijd maar heel even. Het was al met al weer een pittig nachtje, maar we genieten volop van het kleine spul. En omdat we graag ook anderen laten meegenieten...:

De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt dagelijks bijgehouden. En de foto's kunnen hier bekeken worden...

Op alle dag...

dracht_9_wekenHet aftellen is al gestopt en Ziyze loopt nu echt "op alle dag...". Vanochtend nog heerlijk gewandeld en ook nu net nog - een uurtje geleden -  even de polder ingeweest. Maar onrustig is Ziyze nu wel veel. Het gaat niet zo heel lang meer duren of haar pups zullen zich aandienen. Hier worden de pups altijd 's nachts geboren... Misschien morgen meer nieuws. We gaan nu maar verder met navelstaren... en nog even vol bewondering naar haar dikke buik kijken.

Nog heel even...

dracht_7_wekenDoor alle drukte hier kwam het er maar niet van een berichtje over Ziyze te plaatsen. We hebben ondertussen Lola uitgezwaaid (die naar haar nieuwe familie is... wordt vervolgd...) en ook alle Teckelpupjes hebben een nieuwe baas gevonden.
Het gaat heel goed met Ziyze. Wandelen is nog alle dagen een feest en rennen achter de bal ook. Ze moet dan wel een voorsprong krijgen, want anders rent de 'concurrentie' haar er vanzelfsprekend uit. Zelfs als de bal in het water wordt gegooid, springt ze er fanatiek in. En zo lijkt de dikke buik niet in de weg te zitten... Tot we weer in de auto stappen. Dan wordt er heel wat gemopperd en gepuft. Nog heel even... De foto is gemaakt op 6 juni (met twee Teckelmeisjes op de achtergrond). Alweer een week geleden, toen ze 7,5 week drachtig was. Daar al een hele flinke buik. Haar kapsel is ondertussen al weer wat gefatsoeneerd :) voor het kraambed. T´is wel leuk zo´n kuif, maar straks met alle bijkomende hormonen wordt het dan wel een erg ruig vachtje. Ziyze vindt het allemaal prima.

Ziyze is drachtig...!

dracht_6_wekenEen enorme eetlust en een flink groeiend buikje... Ziyze is overduidelijk drachtig. We verwachten pups van haar en Solo! Het aftellen is begonnen...

De pups worden rond 20 juni verwacht. We kijken erg uit naar dit nestje en zijn zo benieuwd naar de pups. Zeker omdat uit het eerdere nestje van Ziyze hele mooie pups zijn geboren (zie ons C-nestje) en bovendien heeft ook Solo al heeft bewezen de meest prachtige nakomelingen te geven.

Meer info op de "Pups" pagina.

Ziyze is gedekt...

Ziyze heeft eerder een nestje gehad, ons C-nest. In april werd ze weer loops en werd ze gedekt door Solo! Nu wordt het weer navelstaren en hopen dat de dekking geslaagd is. Rond 23 mei moet duidelijk worden of we ons F-nestje mogen verwachten. De geboorte zal - als alles goed gaat - ongeveer plaatsvinden op 20 juni 2012. De pups mogen dan - met ruim 7 weken uitvliegen - vanaf 10 augustus.
Klik hier voor de Pupspagina waar nog meer info te vinden is.