"Honden zullen je altijd confronteren met problemen, raadsels, oplossingen." - Stephen J. Bodio

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Robijn, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 3004 gasten en geen leden online

Fényes Varázs Denzel (Denzel)

{joomplucat:31894 limit=400|columns=4}
We kunnen wel zeggen dat het van een leien dakje loopt, Denzel heeft de reis naar Brabant goed doorstaan, hij was meer bezig met kwispelen en met merel en Ruben dan met het autorijden. Thuisgekomen heeft hij op zijn gemak de boel verkend, we hebben op de grond wat met hem gespeeld en daarna heeft hij van zijn eerste maaltijd kunnen genieten in de bench met het deurtje open natuurlijk. Binnen een half uurtje lag hij op zijn mand en was vertrokken.

Het was voor ons nog wel lastig om zijn gedrag te lezen als hij wilde plassen, hij is zo snel met hurken dat we elke keer te laat waren met oppakken, maar dat hoort er bij. Inmiddels zijn we zover dat hij eerste kerst dag 0 x in huis heeft geplast en gepoept ook niet bij de visite .

Gisteren op eerste kerstdag heeft hij zijn eerste wandeling gemaakt aan het riempje eerst nog wat onwennig maar binnen 20 meter was hij zijn riem vergeten en had hij meer aandacht voor de omgeving. Na 5 min kwamen we de eerste wijkhond tegen ook nog een jonge hond van 6 maanden waar hij op het grasveld mee heeft gespeeld, daarna terug voor zijn welverdiende rust.

S'middags zijn we kerst wisten vieren bij mijn zus, ook daar had hij alle aandacht natuurlijk, weer een andere omgeving en andere mensen, met nichtjes een rondje gelopen.

S'nachts ligt hij op zijn kussen naast bed, en hij slaapt de hele nacht door zonder te piepen tot 7.30 wat een mazzel, na de kerstdagen gaan we overschakelen tijdens de nacht naar de bench. Daar krijgt hij nu zijn eten in zodat hij dit als prettig ervaart. Vandaag zijn we naar het bos bij ons achter geweest, of wat er van over is na de kap, daar heeft hij lekker los gelopen, als hij iets nieuws ziet gaat hij eerst zitten en kijkt dan de boel eerst eens aan en besluit dan verder te lopen. In het bos nog met een jonge border collie (6 maanden ) gespeeld, en wat mij blij maakte was dat hij de border collie afgromde toen die wat al te enthousiast werd.

We hebben het maar getroffen met Denzel, een ondernemende bedachtzame hond die vrolijk kwispelend door het leven gaat, daar gaan we nog veel lol aan beleven.

Gr Ruud
---