"Honden zijn prachtig. Echt waar. Ze leren kennen en bij ze zijn is een ervaring die alles te boven gaat - het is een manier om plezier in leven en toewijding te leren kennen." - Gary Paulsen

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Robijn, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Fényes Varázs Donjha Dante Vera (Vera)

{joomplucat:32050 limit=400|columns=4}
Eindelijk een rustig moment om je te mailen.

We hebben een heerlijk schattig lief ondeugend aanhankelijk vrolijk en beschouwend hondje. Zo ervaren wij haar. Super blij zijn we met haar. Ze is volgens mij ook blij met ons 

In het begin was ze nog wat timide maar nu na drie volle dagen moeten we haar soms in toom houden. Het echte opvoeden is ook begonnen. Ze snapt vrij snel wat de bedoeling is en bijt bijvoorbeeld niet meer in handen. (in het toepoels boek gekeken hoe we dat het beste konden aanpakken). Ze wacht netjes voor haar eten en weet dat ze niet op de banken en stoelen mag.

Inmiddels zitten we dus voor de bank, want Vera moet echt contact met ons hebben ze slaapt of ligt heerlijk op benen of aan onze voeten. Vaak leggen we haar daarna in het sinaasappelkistje en slaapt ze heerlijk verder.

Ze kan spelen als de beste en leert ontzettend snel wat er van haar verwacht wordt. Vizsla's zijn inderdaad intelligent het is ongelooflijk dat ze zo snel begrijpt en reageert.

Ze loopt mee naar de gang als ze uitgelaten moet worden. Wacht netjes tot haar riem wordt aangedaan. Doet direct een plasje in de tuin en een stukje verder, beetje in de bosjes een poepje. Daarna een stukje wandelen. ( andere honden zijn wel spannend en van sommige honden wordt ze wel nieuwsgierig). Als we weer dicht bij ons huis zijn neemt ze een spurt naar de voordeur. Ze mag dan ook los en rent tot de deur en wacht tot ze er in mag. Het is leuk te merken dat ze mij als baasje vertrouwd. Als er visite is speelt ze met de bezoekers maar als ze uitgespeeld is komt ze altijd bij mij, gewoon naast me zitten en dicht tegen me aan liggen om in slaap te vallen. Wij begrijpen elkaar al best goed 

Ik zou bijna onze terugreis vergeten te melden. Vera piepte behoorlijk en wilde niet gaan slapen of rustig worden. Ze probeerde het wel maar het lukte haar niet. Wij zijn in Ulvenhout gestopt, misschien moest ze een plasje doen? We hebben haar uitgelaten. Voor het eerst een riempje om, geen enkel probleem. Water gegeven en wat gewandeld. Haar naam geroepen om haar uit te nodigen naar ons toe te rennen. Het mooie was dat ze ontzettend blij en enthousiast werd. Het leek of ze ons direct herkende als haar nieuwe baasjes. Toen we weer verder reden is ze gelijk gaan slapen en thuis gekomen was ze al snel wennig, niet bang, beetje gereserveerd. De gang en kamer behoorlijk doorgesnuffeld en de rest van haar belevenissen ken je al.

Het enige wat we in de gaten houden is dat ze vaak krabt en bijt aan haar rechter flank. We weten niet of dit hoort . Misschien heb jij een idee wat het zou kunnen zijn?

Het speeltje wat je meegegeven hebt is een succes. Ik hou het apart en speel speciaal met dit speeltje. Het speeltje van de baas zullen we maar zeggen. Ze kreeg een stoffen eend kado, met geluid. Het was prachtig om te zien hoe fanatiek ze werd. Ze speelt er ontzettend leuk en langdurig mee. En een wc rolletje is ook erg interessant . Kortom Yvette er gebeurt van alles. Voor Vera en voor ons zijn veel dingen nieuw. We zijn op ontdekkingsreis in VERA land. We houden je op de hoogte en bedanken je voor de geweldige zorg voor de hondjes van Catou.

Groeten van

Herma en natuurlijk ook van Henk en Vera.