"A dog is not "almost human" and I know of no greater insult to the canine race than to describe it as such." - John Holmes

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 52 gasten en geen leden online

Büszke wint 2e prijs B-klasse en de Hubertus Puberprijs...!

Diploma Onderlinge 2011Afgelopen zondag werd de "Onderlinge" gehouden van Jachthondenschool Hubertus. Dit keer opnieuw in de Ruyven. De training die we (Marieke met Roza en wij) eerder die week hadden verliep niet helemaal zoals gehoopt, althans wat Büszke betreft. Die wist ineens niet meer wat 'liggen en blijven' betekent. Spannend dus. Met de eerdere proef "Eigen Terrein" op 17 april ging alles helemaal goed.... totdat de juffies een dummy uit de dichte dekking moest halen. Dat vertikten ze beiden en het gevolg is dan een groot kruis op het certificaat. Maar zondag liet Büszke zich weer van haar beste kant zien. Nouja, het volgen moet wel - dat is niet 'ons ding' - véél beter worden (daar kregen we een 6) en bij het "vooruit sturen" - wat anders zo gemakkelijk gaat - moest ik haar drie keer verder sturen. Terug komen ging dan wel weer vlekkeloos. Verder deed ze alles uitstekend en verloren we alleen een paar puntjes, omdat ze niet helemaal recht voor me komt zitten bij het afgeven van de dummy's (jawel, de keurmeesters zijn streng maar rechtvaardig).

Diploma Onderlinge 2011Tot ieders verbazing had Roza haar dag niet. Een grote duikeling bij de eerste proef (markeren), waar ze een greppel over het hoofd zag, was waarschijnlijk de oorzaak. Ze maakte echt een flinke smak. Maar ondanks dat ze dit examen niet haalde, weet ik dat ze bij het trainen allemaal hoge cijfers haalt.

Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat Büszke de 2e plaats van de B-honden had behaald! Daarnaast was ze het beste hondje onder de 2 jaar en zo gingen we - net als in 2006 met haar moeder Catou (!!!) - met de Hubertus Puberprijs naar huis.Er zijn nog wat andere updates op deze site gezet. Op de pagina's van Beuk, Róza, Chayka en Zazou zijn nieuwe foto's geplaatst.  Hier al een foto van Róza (klik op de foto om ze allemaal te zien) Surf even naar hun eigen pagina onder "Impressies pups" om de nieuwe plaatjes te bekijken.