"Honden zijn prachtig. Echt waar. Ze leren kennen en bij ze zijn is een ervaring die alles te boven gaat - het is een manier om plezier in leven en toewijding te leren kennen." - Gary Paulsen

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Fényes Varázs Bente (Róza)

{joomplucat:30533 limit=400|columns=4}De baasjes van puppie Rood ofwel Bente, nu Roza, vertellen zelf: 

"Roza slaap als een roos en als ze dan wakker wordt wil ze eerst lekker spelen en daarna lekker kroelen.
 
We moeten wel bekennen dat het anders begon.
Toen we de straat uit waren gereden begon ze lichtjes te huilen. Jammer genoeg duurde dat niet lang. Hierna begon ze heel hard te huilen, of heet dat janken, en dat hield pas thuis op. Bij het volgende nestje moet je de nieuwe "ouders" maar oordopjes meegeven voor onderweg. Wij zouden er blij mee zijn geweest.
Ook het eerste uur thuis was nog wat onwennig: waar is puppie blauw nou zag je ze denken. Roza vond (nog steeds) veel steun aan de handdoek met het nestgeurtje die we in de bench gelegd hadden.
 
We zijn nu al helemaal blij met Puppie Rood, we hebben het gevoel dat ze echt bij ons past.
Nu gaan we straks de nacht in en dat zal wel afzien worden.

..............

Gisteren heeft Roza goed gegeten maar vandaag was het iets minder. Vanochtend at ze nog goed maar vanmiddag at ze wat gras en braakte ze een beetje.
 
Verder luistert ze al goed naar haar naam en als we de riem pakken rent ze hard naar de bench, goed he. Buiten is ze nog een beetje bangerig, ja de wereld is natuurlijk best groot voor zo'n klein hondje. Alles gaat verder goed hoor, ze is heel lief en aanhankelijk. Ook is het een opgeruimd type: alles waar ze mee gespeeld heeft legt ze in de bench, als we wat kwijt zijn gaan we nu eerst in de bench zoeken, grote kans dat het daar ligt.
 
Oh ja, de eerste nacht was geen nacht. Het was een aaneenschakeling van in slaap vallen, wakker worden, slapen, wakker worden, niet slapen, buiten lopen in mijn ochtend jas en dat alles nog een keer of drie. Nog steeds vinden we dat we de leukste pup hebben.
 
Vanacht hopen we op verbetering, we gaan het anders doen. Peter gaat straks een kleine bench halen bij mijn zus want de doos was geen succes. Ze ging telkens staan, krabbelen en bijten in de rand van de doos.
 
.............

Het is vanacht best goed gegaan. De kleine bench boven bleek veel beter te werken. Ze werd wel een paar keer wakker maar een woordje of een sssst was al genoeg om ze weer te laten slapen. Ik ben er wel een keer uit gegaan om ze een plasje te laten doen maar voor de rest ging het prima. In de auto gaat het ook al wat beter, ze moet er gewoon nog verder aan wennen. Aanstaande woensdag begint de Puppie-cursus al, kan ze goed met andere honden socialiseren, toch?
Vanmiddag heeft ze gespeeld met Teun de teckel van mijn vriendin,die is nu verliefd."