"In order to really enjoy a dog, one doesn't merely try to train him to be semi human. The point of it is to open oneself to the possibility of becoming partly a dog." - Edward Hoagland

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 53 gasten en geen leden online

Catou is drachtig...!

Vanochtend was het dan zover. De dracht zou ver genoeg gevorderd moeten zijn, om pups op de echo te kunnen zien... Als de dekking geslaagd was natuurlijk. Catou had het weer reuze naar haar zin bij binnenkomst in de kliniek. Samen op pad met het vrouwtje is altijd leuk en dan ook nog eens naar zoiets waar zoveel interessante dingen te ruiken zijn. De dierenarts werd bescheiden, maar vriendelijk begroet. We spraken nog het een en ander door over hoe het de vorige keer was gegaan, de lengte van deze dracht en of ik al wat aan Catou gemerkt had. Nadat ook de assistente erbij was gekomen, hebben we Catou op haar rug op de tafel gelegd. Leuk is anders, maar Catou laat dit allemaal gelaten over zich heen komen. Een lief woord is voldoende voor een flinke kwispel, terwijl haar buikje een beetje geschoren wordt (de aanwezige haren kunnen het beeld van de echo verstoren). Zodra het apparaat op haar buikje werd gezet, was de eerste pup al in beeld. Een mooi kloppend hartje was te zien en een zeer beweeglijke pup. Deze dierenarts wil liever geen 'valse' verwachtingen wekken door aantallen te noemen, maar de ene na de andere pup kwam in beeld. Mooi liggend in een rijtje al vanaf ver bovenin haar buik. Een aantal werd dus niet genoemd, maar wel dat dit weer een groot nest zal worden. Naar mijn idee is Catou haar buikje al iets meer gevuld in dit stadium, dan bij de vorige keer. Laten we toch maar hopen dat het er in ieder geval niet meer zijn dan toen. De komende tijd hebben we nog wat voorbereidingen te treffen en wordt Catou vooral in de watten gelegd. Niets moet meer en alles mag (dat kan ik makkelijk zeggen, omdat ze toch té braaf is om daar misbruik van te maken:)).
Hieronder de foto's van de echo. Maar misschien nog leuker is het filmpje te bekijken van zowel de foto's als... twee korte filmopnames die van de echo werden gemaakt. Klik hier om het filmpje te bekijken.