"Je eigen hond maakt geen lawaai, die blaft alleen maar." - Kurt Tucholsky

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 23 gasten en geen leden online

De rust is weergekeerd....

bercsi2007Nadat alle pups uitgevlogen waren zijn de meiden en ik een bezoek gaan brengen aan de pappa van het nest. Natuurlijk tegelijk om de 14 neefjes en nichtjes van Ziyze te bewonderen. Ziyze had al snel in de gaten dat de andere pups wat jonger zijn dan zij en al snel probeerde ze hen allemaal onder de duim te krijgen. Gelukkig maar dat er ook oudere honden zijn die haar weer even stevig met vier pootjes op de grond hebben gezet!
dsc05511
Omdat Bercsi erg enthousiast was om ons weer te zien, was het lastig hem op de foto te krijgen. Toch heben we een paar leuke plaatjes van hem kunnen maken. Nu wordt het afwachten aan wie van zijn kinderen hij zijn lieve blik heeft doorgegeven. Tijdens het bezoek was het erg leuk te zien dat de klik met 'zijn vrouwtje' er duidelijk weer was. Hij had alleen nog oog voor Catou! Nadat pa een aantal keren een vleugel had geapporteerd, kon Ziyze natuurlijk niet achterblijven. Trots liep ze door de tuin met het stukje veerwild te slepen. ziyzegezwommen

De leuke en enthousiaste verhalen van de eigenaren zorgen ervoor dat ik op afstand meegeniet van de ontwikkeling van de pups. Ook zijn al veel foto's ontvangen. De meeste zijn in een nieuw album in de gallerij geplaatst. Hopelijk zullen er nog vele volgen. Ook heb ik van de meeste pups de gewichten doorgekregen, zodat de groeitabel weer kon worden aangevuld. Het verdriet van het afscheid moeten nemen heeft nu plaatsgemaakt voor enorme trots over hoe alle pups zich aanpassen aan hun nieuwe leven en blijheid over hoe gelukkig de nieuwe eigenaren met hun nieuwe huisgenoot zijn! Wie nu de nieuwe baasjes zijn van de pusp is te zien op de 'pups update' pagina. 
 
ziyzemetvleugel

Hier is het huis weer omgetoverd in een woning... in plaats van een hondenhok! Alles staat weer op zijn plaats. De tuin zal nog enige tijd nodig hebben te herstellen van alle puppenondeugd.
Ondertussen ziet Catou haar dochter niet meer als één van de pups die ze moest afsnauwen als ze wilden drinken. Zij en Ziyze hebben de laatste dagen al veel met elkaar gespeeld. Catou is zelfs met regelmaat erg jaloers op haar halfzus Duna, omdat zij en Ziyze vanaf het eerste moment al speelkameraadjes zijn! Kyra blijft wat afstandelijker, maar begint al wel te ontdooien.

De eerste duiken in de vaart en sloot door Ziyze zijn een feit. Na lang te hebben bestudeerd hoe haar voorbeelden dit deden, waagde ze zelf ook de spring, alhoewel de er even snel weer uitkwam! Eenmaal op de kant, moest natuurlijk een foto gemaakt worden van haar natte lijfje.

Ziyze heeft zaterdag met haar broertje Cazs kunnen spelen tijdens een gezellig bezoek. Dat de twee nestgenootjes elkaar vaker gaan zien staat vast, omdat we gezamenlijk met nog een paar andere Vizsla's apporteertraining gaan doen. Hier verheugen we ons erg op.

De wolkjes hebben weer plaatsgemaakt voor de bekende vlinders. En dat blijft zo, omdat deze dagelijks van toepassing zijn op het geluk te mogen samenleven met drie prachtige Draadhaar Vizsla meiden!
ziyzeingras