"Dachshunds are ideal dogs for small children, as they are already stretched and pulled to such a length that the child cannot do much harm one way or the other." - Robert Benchley

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 30 gasten en geen leden online

De pups van Dylle en Louis zijn geboren...!

DSC02553Op 16 juni 2017 zijn Dylle en Louis de trotse ouders geworden van 6 prachtige pups. Het zijn twee jongens en vier meisjes. Dylle is een heel ontspannen moedertje. Ze is (uitersaard) wel streng naar de rest van de roedel. Dylle weet exact hoe ze haar pupjes tevreden houdt. Een content stel dat je bijna niet hoort...! Ben vreselijk trots op Dylle's eerste nestje en eindelijk weer een Teckelnestje in huis! Onze L-tjes!

Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het "Puppie Journaal". De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden. 

DSC02546 DSC02592

 

Dylle werd eindelijk loops begin april 2017. En deze keer zou ze gedekt worden. Haar kroost mag (ongeveer) vanaf 11 augustus gaan uitvliegen.  

 

Er zijn (logischer wijze) enkel chocolade (wild) kleur pupjes geboren. Deze combinatie voldoet aan het fokreglement van de Nederlandse Teckelclub. 


De vader is Louis v.d Nöttenstee. Uiteraard is ook Louis vrij van erfelijke oogziekten en is net als Dylle recent onderzocht. Louis heeft een aantal keer Uitmuntend behaald op shows (waaronder een Res. CACIB). Dylle behaalde ook een Uitmuntend op de show in Rotterdam. 

Zie de Pups pagina voor een uitgebried overzicht van het koppel!