"I always like a dog so long as he isn't spelled backward." - G.K. Chesterton

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 40 gasten en geen leden online

Guus wint rasgroep 7 op de Hond van het jaar Show...!

foto: Hadewich van Wessem
Daar stonden we dan op zondag 10 januari. Voor de tweede keer op de Hond van het Jaar Show met Guus (Fényes Varázs  Gusztáv). Aan deze show kan je alleen deelnemen op uitnodiging. De hond moet in het afgelopen jaar ofwel geplaatst zijn in de rasgroep (plaats 1 t/m 3) ofwel Clubwinner op de KCM van de rasvereniging zijn geworden. Deze keer was het laatste de reden dat we weer naar de Flint in Amersfoort mochten afreizen om daar deel te nemen. Rasgroep 7 was een zeer grote groep deze editie. Maar liefst 27 honden. We werden dan ook in twee delen opgesplitst, omdat we anders niet allemaal op het podium zouden passen.
Eerst is er dan de voorkeuring en kwam keurmeester Lida Reeskamp-Blok alle honden al bekijken. Guus was even wat dwars en was niet erg geduldig met het blijven staan. Ik had niet het gevoel bij de 'voorkeuring' dat we ver zouden komen die dag. Maar ik had het best wel mis!
Eenmaal op het podium is Guus helemaal in zijn element. Hij vindt het allemaal prachtig. Op de catwalk laat hij een vrolijke kwispel zien, kijkt om zich heen, paradeert echt en lijkt er ook echt van te genieten. Dat viel ook de spreaker op en werd dan ook benoemd.
Wij zaten bij de tweede groep en daaruit werden 6 honden geselecteerd. Daar zaten we als enige Vizsla Draadhaar (van de 3) bij. Deze 6 werden weer samengevoegd met de 6 uit de eerste groep en daaruit moest de definitieve selectie van 6 komen. Ook daar zaten we bij. Eigenlijk kan de dag dan al niet meer stuk...
Omdat we niet hadden gekeken bij de andere rasgroepen die ons voor waren gegaan, had ik even geen idee dat als eerste de winnaar werd benoemd van de groep. “En de winnaar is….. de Vizsla Draadhaar….!” Even twijfel. Was dit echt? Hadden we gewonnen? Maar natuurlijk! Hoe geweldig om de fokker te zijn van de “mooiste staande hond van 2015” van Nederland! En zo vreselijk blij dat zijn baasjes mij de kans geven hem te laten zien. Steeds weer een feestje op samen op pad te gaan en vervolgens met Guus samen in de ring te lopen.
Voor het eerst ook meegedongen voor de Best in Show. Wat een leuke sfeer en wat een belevenis. Het was geweldig!