"The dog is a gentleman; I hope to go to his heaven, not man's." - Mark Twain, letter to W.D. Howells, 2 April 18"

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

Bob én Roza, beiden een veldwerk kwalificatie !

mt_ignoreOp zaterdag 8 oktober gingen een broer en twee zusjes - uit één nest - mèt baasjes richting Fijnaart. Voor de zusjes niet de eerste veldwedstrijd, voor broer Bob wel. Het waren Bob (Fényes Varázs Báró), Roza (Bente) en Büszke. Spannend voor iedereen. Het was geen best weer, maar gelukkig kregen geen van ons drieen een bui op ons hoofd tijdens de beurt. Wel goed wat wind, maar ook één die constant van richting veranderde. Het was een fantastische dag. Vreselijk gezellig en hopelijk zullen er nog velen als deze volgen.
Allereerst over het zusje dat hier woont. Zelf was ik erg trots op Büszke, die ook weer goed wilde werken. Iets minder breed als haar nestgenoten, maar wel vol overgave. Ze bracht ook nog even een haasje naar de horizon, maar kwam na het derde fluitsignaal wel terug. Toch vond de keurmeester haar 'te braaf' en meende dat ze teveel op mij lette. Helaas vond Büszke ook geen wild in haar beurten.
In haar eerste beurt kwam Roza 3 fazanten bij elkaar tegen. De eerste vloog op zonder dat ze die had voorgestaan, maar de tweede wist ze wel kort voor te staan. Marieke wist te schieten en claimde zo haar punt. In de tweede beurt liet ze zien dan ze - aldus de keurmeester - een droompacours loopt. Mooi breed, hoge kophouding. Kortom schitterend.
Bob liep in zijn eerste beurt de sterren van de hemel. Veel durf, brutaal en met jachtpassie nam hij de bieten aan. In zijn tweede beurt wist hij al snel een fazant prachtig voor te staan en ook Sarah verzilverde dit door te schieten.
En zo kon het dat twee van Catou en Baro's kinderen beiden naar huis gingen met een felbegeerde - en welverdiende - kwalificatie. Roza met een kwalificatie Goed en Bob werd zelfs als tweede van de groep geplaatst met een kwalificatie Zeer Goed!
Ik ben vreselijk trots op beide prachthonden, maar ook trots én dankbaar voor wat Marieke en Sarah hebben neergezet. Voor beiden hun eerste hond en dan zo succesvol zijn en bovendien met zoveel overgave en liefde voor hun hond. Dank jullie wel en nogmaals gefeliciteerd!

Klik op één van de onderstaande foto's om een impressie van de dag te zien (met dank aan fotograaf Gerrit Breebaart).