"When a man's best friend is his dog, that dog has a problem." - Edward Abbey

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 11 gasten en geen leden online

Roza heeft een Eervolle Vermelding behaald...!

Roza heeft een Eervolle Vermelding en was de Beste Vizsla van de dag !Op woensdag 28 september reisden Marieke met Roza en ik met Büszke af naar Steenbergen voor onze eerste Veldwedstrijd van dit seizoen. Als eerste mocht Büszke starten. Weinig wind, een oostenwind, mijn (nog altijd) zenuwen... Niet de ideale omstandigheden. Büszke stond al snel voor op - wat bleek - een warme plek. Ze bleef even staan tot ik dichterbij was, ging vervolgens met haar kop onder de bieten en even later een meter of 10 bij mij vandaan flushte ze een fazant. Toch maar schieten en het punt "claimen", maar helaas werd het niet als kwalifacatie gewaardeerd (terecht ook). Omdat ze haar slagen net niet breed genoeg maakte en even later een bredere slag maakte, kwam weer een fazant tevoorschijn zonder dat ze erop had voorgestaan. Helaas beurt voorbij.
Toen was Roza aan de beurt en zoals gewoonlijk was dat een prachtig gezicht. Maar ook zij heeft nog moeite met de kantjes helemaal mee te pakken en zo liep ze aan het einde van haar beurt 3 fazanten er tegelijk uit.
's Middags mochten we we terugkomen en zei de keurmeester na afloop dat Büszke een mooi pacours liep. Ook Roza liep weer "als de brandweer", maar beiden hebben geen fazant gevonden.
Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat in onze groep geen kwalificaties waren behaald, wel enkele EV's (Eervolle Vermeldingen). Ook in de andere groep onder de Vizsla's alleen EV's. In overleg hebben de keurmeesters besloten dat Roza het mooiste beeld liet zien en zo werd zij ook nog eens Beste Vizsla van de Dag! Zo trots op dit kind van haar moeder:) Gefeliciteerd !