"My goal in life is to be as good of a person my dog already thinks I am." - Author Unknown

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 120 gasten en geen leden online

Heel wat te vertellen...

Het lukt niet altijd om de uitslagen van wedstrijden - waaraan we hebben deelgenomen - ook direct op de site te zetten. Maar hier volgt dan een update van de onlangs behaalde en niet behaalde (!) resultaten.

Op 1 mei was het voor Tess tijd voor haar eerste zweetwerkwedstrijd bij Jachthondenschool Hubertus. Het was een clubwedstrijd (en daarmee onofficieel). Ze behaalde de kwalificatie Goed en de schotvastheidstest. Als deze voorjager meer op haar Teckel had vertrouwd, was de kwalificatie vast hoger geweest, maar het valt niet mee om je volledig aan het jachtverstand van je hond over te geven. Door mijn toedoen werd ze twee keer van het spoor afgehaald, terwijl zij het juist helemaal goed had. Tess deed het aanzienlijk beter dan ik. We blijven oefenen en hopen dit jaar aan een Orweja zweetwerkproef deel te nemen.
Op 17 mei legden Tess en ik het examen af voor de Jonge Hondencursus bij Hondensportvereniging De Brandersstad. Omdat onze trainster Astrid het onderdeel 'begroeten' afnam, was het voor Tess nèt even te moeilijk met vier pootjes op de grond te blijven. Verder ging het examen prima. Met een mooi certificaat en leuke opmerking konden we tevreden huiswaarts gaan.

004_exterieur_vizsladag_2010_buszke
Op 6 juni was het tijd om te proberen het Basisexamen af te leggen met Büszke op de jaarlijkse Vizsladag te Dongen. Met 10 maanden was het voor Büszke vanzelfsprekend nog wel wat vroeg om alle bekende KNJV C onderdelen met goed gevolg te kunnen afleggen. We struikelden op het onderdeel 'Uitsturen en komen op bevel'. Het 'komen' is geen enkel probleem, maar het uitsturen bleef steken op een meter of 20, terwijl toch echt verwacht wordt dat de hond tenminste 30 meter vrij kan worden uitgestuurd. Je zal zien dat het volgende weekend dit weer geen enkel probleem was, tijdens de training. Maarja, dat zeggen ze allemaal:). Helaas dus zonder het behalen van het diploma, maar even zo goed een mooie cijferlijst, gaan we volgend jaar samen met zus Roza het opnieuw doen. Bij de exterieurkeuring volgde voor zowel Roza als Büszke een keurig rapport. Beide dames zijn natuurlijk in hun groei nog lang niet af en dan ben je met een Zeer Goed al tevreden.Op dinsdag 15 juni legden Büszke en ik het examen Ringtraining af bij Hondensportvereniging de Brandersstad. Büszke doet ook regelmatig een gooi naar de honden-Oscars. Ook deze keer acteerde ze dat ze het betasten een 'eng iets' vindt. De aanhouder wint en we blijven dooroefenen. De Jury was streng maar rechtvaardig en maakte dat we - in tegenstelling tot Tess vorig jaar - bij lange na niet bij de beste 3 zaten. Toch vielen we nog in de prijzen bij de tombola, waarmee de organisatie er weer een waar feest van had gemaakt.


Op zondag 20 juni was het tijd voor de afsluiting van Jachthondenschool Hubertus. Traditiegetrouw vindt dan de "Onderlinge' wedstrijd plaats. We deden mee in de puppengroep en de onderdelen waren wat aangepast aan het gemiddelde niveau van de honden. Büszke deed het uitstekend. We eindigden met drie pups op de 1e plaats, maar omdat de Korthaar Vizsla van Laura een paar weken jonger is, gingen we met de beker voor de tweede plaats naar huis.
Zondag 27 juni deden Tess en ik voor de tweede keer mee aan de Teckelrennen van Zuid-Holland te Bleiswijk. Altijd een leuk, lichtelijk hysterisch samenkomen van liefhebbers. De wedstrijd vindt daar plaats in de schaduw van een rij bomen. Toch was het warm en viel de opkomst - ondanks de hitte - mee. Er waren veel mensen op afgekomen. De Standaards strijden apart van de Dwerg- en Kaninchenteckels. We moesten het opnemen tegen een 12 andere Teckels. Tess won de eerste race. Daarna moesten we nog een keer tegen de "herkansers" en wonnen we wederom. Toen volgde de finale tegen twee andere opponenten. En het resultaat was dat we met de tweede prijs naar huis konden gaan met een enorme beker -
kleine hondjes, grote bekers? - en natuurlijk vol trots. Het was weer een leuke ochtend met complimenten aan de organisatie. Het valt nog niet mee om al die Teckel-baasjes - vooral de baasjes, ja - in het gareel te houden.