"Both humans and dogs love to play well into adulthood, and individuals from both species occasionally display evidence of having a conscience." - Jon Winokur

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 49 gasten en geen leden online

Vaarwel lieve Nkosi

mt_ignore
Wat ga ik je missen en wat heb ik je van je genoten. Ruim 13 jaar was je mijn vriendje. Mijn ‘Kokomojo’. Samen met Jifex verhuisden we 12 jaar geleden naar mijn eerste eigen huis. Jullie waren de reden dat ik dat durfde. Een paar jaar later moest je het huis ineens delen met een hond… en dat werden er steeds meer. Voor jou allemaal geen probleem. Je vond het allemaal prima, als je maar met regelmaat een plekje op schoot kon veroveren.
Visite was altijd een feest en zo hebben alle mensen – zeker weten – kennis met jou gemaakt. Het deerde je niks als het geen 'kattenmensen' waren. Je probeerde alsnog met al je charmes je te profileren. En dat kon je... Tegen je aanstaan en je aantikken met je pootje om toch echt wel die aandacht op te eisen, die je ook eigenlijk zo verdiende.
Opa was je beste vriend. Als hij er was, week je niet van zijn zijde. Je gespin zal ik nooit vergeten. Zelfs bij een bezoekje aan de dierenarts toonde je op deze manier je genegenheid. Zelfs die allerlaatste keer.
Praten kon je als de beste, zo klein als je altijd bent geweest, zo stoer was je stem. Ik hoor hem nog steeds.
De pups van de twee nestjes, die hebt meegemaakt, hebben je heel wat geplaagd. Nooit heb je lelijk gedaan. Je liet het allemaal over je heenkomen. Ik moest je vaak ‘redden’ als ze ouder werden, want wat moet een Oosters Korthaartje beginnen tegen zoveel pups. Een stoel voor jou midden in de tuin, een veilige haven voor als je weer achterna werd gezeten. Dat moest wel, want niemand die jou uit de tuin kon houden.
Het is maar moeilijk te geloven dat je er niet meer bent. Wat doet het zeer.

Vaarwel lieve Nkosi, rust zacht

(klik op een foto om de gallery van Nkosi te zien, met de pijltjestoetsen zijn 78 foto's van Nkosi en zijn huisgenootjes te zien)