"Als je hond denkt dat jij de belangrijkste persoon ter wereld bent, hoef je geen andere opinie meer te raadplegen." - Jim Fiebig

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Robijn, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 3065 gasten en geen leden online

Drukte alom...

dsc04448Catou begint de pups af te snauwen. Dat moedig ik aan, omdat ze daarmee ook al grenzen leren kennen. Kyra moppert ook wat af. Vooral als ze proberen via haar ligbed naar binnen te gaan vanuit de tuin. Ze begrijpen precies wat ze bedoelt. Catou voedt de pups nog zo’n drie keer per dag. ’s Avonds voordat ik ga slapen nog eenmaal onder lichte dwang. In de melk zit veel weerstand voor de pups en gezien de enting pas gisteren  hebben gekregen, is alles meegenomen. Ze vindt de pups niet meer zo leuk en dat is ook logisch als je ziet hoe ze zich op haar storten. Toch is ze nog helemaal gaaf en heel. Het lijkt kennelijk erger dan het is.

De afgelopen dagen waren erg druk, lang en hectisch. Al eerder heb ik in het dagboek willen schrijven, maar de dagen zijn zo snel gevuld dat dit niet eerder lukte. Ook de vele bezoekjes van de nieuwe eigenaren, familie en vrienden, doen de dagen voorbij vliegen. En natuurlijk zorgt dit alles voor mij ook voor een goed excuus om zoveel mogelijk tijd met Catou's kinderen door te brengen.
Zondag hebben we de puptest gedaan. Twee meisjes hebben me verbaasd met hun gedragingen tijdens de test. De rustige kwam uit de test als vrij, levendig en niet onder de indruk en juist de felle tante, liet zich niet verleiden tot spel tijdens de test. De meeste uitkomsten waren dus zoals verwacht en dit maakte het soms wat makkelijker om een bepaalde match te maken tussen de pup en nieuwe eigenaren.

Alle pups hebben nu een naam en de aanstaande baasjes weten welke pup ze straks in hun armen kunnen sluiten. De komende dagen zal ik weer werken aan het maken van portretjes en dan met hun 'nieuwe' naam erbij.

dsc04475dsc04329

De verzorging van de pups wordt nog almaar intensiever. Ze kunnen de boel aardig op stelten zetten en eisen 's ochtends gezamenlijk met spoed in de tuin te worden gebracht. En dat allemaal met een hoop kabaal. De speelkwartiertjes zijn speeluurtjes geworden en de poepjes en plasjes zijn alles behalve schattigLaughing. Het is hard werken met het 10-tal! Alles buiten de kleintjes om staat op een laag pitje. Alle energie gaat naar het span.

Gisteren was een lange dag. De chipper is langsgeweest om 12:15, waarbij alle namen aan de pups zijn gelinkt. Opletten geblazen dus, dat er geen verwisselingen plaatsvinden. Na het inbrengen, wat bij de meeste met een klein piepje gepaard ging, en bij anderen met een hoop protest, speelden ze even vrolijk verder in de tuin. Alsof er niets gebeurd was.
Om 17:00 was het dan tijd voor een eerste bezoek aan de dierenarts. Ik heb een dubbele afspraak gemaakt, zodat ik in twee groepen de pups kon vervoeren. Wel zo overzichtelijk, wat rustiger en veiliger. De jongens waren duidelijk rustiger in de auto dan de meiden. Catou is meegeweest om wat rust over te brengen op de pups en op de terugweg lagen ze bijna allemaal heerlijk achterin te slapen.

Vandaag hebben de pups hun ontwormingskuur weer gehad. Ze hebben allemaal zonder problemen de behandelingen van gisteren doorstaan en dus was er genoeg rust in het lijfje om dit te doen. De nageltjes zijn een dag of vijf geleden nog geknipt, maar dat is nu niet meer nodig. Met al het geren in de tuin, doen de tegels goed dienst om de nagels mooi te vijlen.

Er is weer een nieuw filmpje geplaatst. Daarbij heeft het stel de grootste lol met hun favoriete speeltoestel! Ook is een nieuw album, voor alweer de zesde week, aangemaakt. Genoeg te kijken weer. De webcam is alleen 's avonds online geweest. Meerdere keren heb ik geprobeert de webcam op de tuin te richten, maar de zon maakt het beeld erg flets, waardoor er weinig te zien is. Toch zal ik weer hernieuwde pogingen blijven maken. Ik hoop dit te kunnen realiseren...