"Scratch a dog and you'll find a permanent job." - Franklin P. Jones

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We hebben 518 gasten en geen leden online

de 'Onderlinge' van Hubertus 2006

Op zondag 18 juni 2006 vond de jaarlijkse ‘Onderlinge’ plaats van (onze) Jachthondenschool Sint Hubertus. Hier trainen we nu drie jaar en ieder seizoen wordt afgesloten met dit examen. Dit jaar werd de proef gehouden op de skiberg van Bergschenhoek en was het wel heel erg succesvol.

fotohubertus2fotohubertus3fotohubertus7fotohubertus17


Zowel Kyra als Catou had ik ingeschreven en dat vraagt wel wat concentratie om met twee honden deel te nemen. Gelukkig mag ik ook met beiden tegelijk trainen (soms zelfs stereo) en daardoor had ik er wel een beetje vertrouwen in. Helaas was dit examen een week vervroegd, waar ik erg van baalde, omdat de dag ervoor de tentoonstelling in Hulten was (waar Catou een res. CAC en (vol) CACIB behaalde). Twee lange dagen achter elkaar. Als dat maar goed gaat, dacht ik nog….

Kyra werkte fantastisch. Ze heeft 80 (van de 80) punten behaald en werd 1e in de B-klasse. Omdat zij op deze Onderlinge voor het eerst een B-diploma behaalde, mochten we ook een wisselbeker mee naar huis nemen, beschikbaar gesteld door de KNJV, gewest Den Haag.

Catou behaalde 76 punten. Ik was redelijk verbaasd dat zij hiermee een derde plaats had in de B-klasse. Omdat zij van de honden onder de 24 maanden het hoogste aantal punten had, kregen we ook nog eens een geweldige wisseltrofee mee; een bronzen beeld met een apporterende hond; ‘de Sint Hubertus Puberprijs’. Geweldig!

De trainers stonden erop dat we ook de A-proeven moesten lopen. Voor het eerst hebben we dus 'tussen de paaltjes' gestaan. Kyra liet zich nog wat dirigeren, maar de keurmeesters waren niet overtuigd en ik moest haar terugfluiten. Vervolgens nam Catou mij ernstig in de maling, dus dat was al snel bekeken. Hier ligt nog wat trainingswerk! Uiteindelijk heeft slechts één labrador de proef met goed gevolg gelopen. Niets dus om ons voor te schamen.

Uiteindelijk dus met vier bekers naar huis. Uiteraard loop ik over van trots. Hoezo zouden Vizsla’s geen goede jachthonden zijn!? Wat zo leuk is aan het examen van de Jachthondenschool (zie ook www.jhs-hubertus.nl) is dat hier een aantal honden meelopen die special worden geselecteerd (uit Amerikaanse lijnen) en gefokt voor het apporteren. Wanneer ik daar dan als relatieve ‘nieuweling’ met echte allrounders (inclusief veldwerkkwalificatie) sta en met hen de bekers in de wacht sleep, is dat wel extra leuk!

dsc00542fotohubertus9


dsc00543 dsc00527

dsc00557bwfotohubertus12