"The most affectionate creature in the world is a wet dog." - Ambrose Bierce

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Rubine & Robijn

Menu

Wie is online

We have 70 guests and no members online

Vizsla pups en Ruwhaar Teckel pups

Vizsla Draadhaar pups geboren 12 mei 2020

Gündi werd wat eerder loops dan verwacht. Half maart werd ze gedekt worden door Venatordream Arlo. Voor beiden is dit het eerste nestje. Op 12 mei zijn 9 prachtige pups geboren in sneltreinvaart nog wel. Het zijn 5 jongens en 4 meisjes. Vanaf het eerste moment doen moeders en pups het prima. Rond 8 juli zijn de pups oud genoeg om te kunnen uitvliegen. Ook dit nestje uiteraard voldoen aan het fokreglement van de rasvereniging. Een overzicht van de combinatie is hieronder te vinden.

Alle pups zijn gereserveerd!


IMG 20200512 090003 resized 20200521 101303380

Read more ...

De pups van Dylle en Finn zijn geboren...!

IMG 20200524 114249Op 23 mei 2020 zijn Dylle en Finn de trotse ouders geworden van 5 prachtige pups. Het zijn drie jongens en twee meisjes. Onze T-tjes!
Het zijn een rode reu ❤️ een black & tan reu en teef 🖤 een choco & tan reu en teef 🤎
Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd hier in het 
"Puppie Journaal"

Finn is de vader! Officieel is zijn naam is Elquando. Hij was ook de vader van ons mooie P-nestje. Uit deze combinatie kunnen alle mogelijke kleuren komen. 

Finn Dylle
finn finn finn finn
finn finn
Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle

Vizsla Draadhaar pups gepland januari 2021

Als Gyopar in november weer loops wordt mag zij nog een keer een nest krijgen. De pups worden dan in januari/februari verwacht. Als alles gaat met en na de dekking, dan worden de pups 9 weken later verwacht. Vervolgens mogen de pups zo'n 8 weken later gaan uitvliegen.

De combinatie is nog niet bekend, maar voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging.

Het is mogelijk op de intersselijst geplaatst te worden. Neem daarvoor contact op via mail.  

Vizsla Draadhaar pups gepland maart 2021

Wanneer Glenda weer loops wordt in januari 2021, dan mag zij nog eenmaal moeder worden. De pups worden dan in maart/april verwacht. Als alles gaat met en na de dekking, dan worden de pups 9 weken later verwacht. Vervolgens mogen de pups zo'n 8 weken later gaan uitvliegen.
Glenda voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging en uiteraard overwegen we alleen die reuen waar hetzelfde voor geldt. 

Het is mogelijk op de intersselijst geplaatst te worden. Neem daarvoor contact op via mail.

Interesse in een pup

JuliaWanneer u interesse heeft in een pup, kunt u contact opnemen. Na een (schriftelijk) introductie is het mogelijk op de wachtlijst geplaatst te worden voor een pup. De mensen op de wachtlijst worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Uiteraard vind een definitieve toewijzing pas na een kennismaking plaats. 

De pups groeien op in de woonkamer en zullen daarmee goed gesocialiseerd worden. Ook kunnen zij hier in de tuin spelen, waarbij er veel interactie is met wat buiten de tuin gebeurd. Kortom een goede start. 

Graag zou ik zien dat de nieuwe eigenaren (proberen) jachtwerk met hun Vizsla of Teckel te gaan doen. Een aantal pagina's op deze site laten zien hoe leuk dit kan zijn en u moet weten dat ook ik vooraf een andere (verkeerde) indruk van deze activiteiten had. Na hiermee in contact te zijn gekomen via de Vizsla Vereniging en de Teckelclub is een nieuwe hobby ontstaan.

Mocht u interesse hebben in een pup, maar geen affiniteit met apporteer- en veldwerk hebben, zijn er alternatieven te over. Van de nieuwe eigenaren verwacht ik dat zij hun pup voldoende lichamelijke en mentale activiteit bieden gedurende het hopelijk lange leven van de hond. Vrije wandelingen, zo mogelijk dagelijks, is een pré. Dit is de enige manier de Vizsla een gelukkig en stabiel leven te geven. Ondanks de korte pootjes geldt eigenlijk hetzelfde voor een Teckel.

De pups zullen in het bezit van een stamboom, een DNA profiel, volledig ingeënt en ontwormd het nest verlaten. Verder wordt de eerste 8 weken aandacht besteed aan het zindelijk maken en socialisatie. Ook zal een overeenkomst inbegrepen zijn. Een zak voer wordt meegegeven, waarmee ze de eerste periode vooruit kunnen. Daarnaast ook een puppypakket. Kortom, ze verlaten moeders goed verzorgd.groepsfoto_b_nest

Nazorg is een belangrijk iets. Voor vragen en eventuele problemen ben ik altijd bereikbaar. Graag blijf ik de pups, die hier geboren worden volgen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking gerust contact op. Klik hier voor meer informatie.