"Happiness is a warm puppy." - Charles M. Schulz

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou, Aziyze, Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Jolie, Gündi, Gyopar en Kate...

Menu

Wie is online

We hebben 37 gasten en geen leden online

Vizsla pups en Ruwhaar Teckel pups

Ruwhaar Teckel pups gepland half juni 2017

Dylle is dan eindelijk loops geworden begin april 2017. En deze keer zal ze gedekt worden. Als alles goed gaat mogen we 9 weken later hopelijk haar eerste nestje verwelkomen. Haar pupjes worden rond 17 juni verwacht. En haar kroost mag dan vanaf (ongeveer) 11 augustus gaan uitvliegen. E.e.a. is nog onder voorbehoud, want de natuur gaat nog wel eens zijn eigen weg. En dat geldt vooral voor Dylle ! Er worden enkel chocolade (wild) kleur pupjes verwacht. Deze combinatie zal uiteraard voldoen aan het fokreglement van de Nederlandse Teckelclub. 


De aanstaande vader is Louis v.d Nöttenstee. Uiteraard is ook Louis vrij van erfelijke oogziekten en is net als Dylle recent onderzocht. Louis heeft een aantal keer Uitmuntend behaald op shows (waaronder een Res. CACIB). Dylle behaalde ook een Uitmuntend op de show in Rotterdam. 

Zie de onderstaande foto's voor een beeld van het aanstaande koppel!

Louis Dylle
Louis Louis Louis Louis
Louis Louis
Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle

Vizsla Draadhaar pups gepland half juni 2017

De volgende loopsheid van Glenda kwam onverwachts ruim 6 weken eerrder. Altijd leuk hoe moeder natuur voor verrassingen kan zorgen :) Als alles goed gaat met en na de dekking, dan worden de pups 9 weken later verwacht rond 17 juni. Glenda's kroost mag uiteindelijk vanaf (ongeveer) 9 augustus gaan uitvliegen.

Glenda voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging en uiteraard overwegen we alleen die reuen waar hetzelfde voor geldt. 
Voor Glenda wordt dit haar eerste nestje! 

De vader is Gabor von der Wrangelsburg! Ook deze keer is een interessante en mooie afstamming de doorslag geweest. Gabor heeft al één eerder nestje in Duitsland voorgebracht. Hij is volledig goedgekeurd als Duitse dekreu. Maar dat niet alleen. Gabor heeft ook een VGP en een VMV behaald. Daarnaast is hij Duits showkampioen. Hij heeft een bijzonder mooie uitdrukking, een correcte harde vacht en is goed gebouwd. Hij is 61 cm hoog. 
Klik hier voor alle documenten van Gabor!

Natuurlijk is ook - zoals altijd - de beperkte verwantschap een belangrijk punt. Dit laatste omdat ik het persoonlijk heel belangrijk vind niet onnodig veel inteelt toe te passen. 
 

Gabor Glenda
gabor gabor gabor gabor
gabor gabor
Glenda Glenda Glenda Glenda Glenda Glenda


Hieronder een overzicht van de combinatie. 

Reu : Gabor von der Wrangelsburg Teef : Fényes Varázs Glenda
VUVnr. : VUV 14-UD-0697      Chipnr. :  276093400439430 NHSBnr. : NHSB 2916839 Chipnr.:528140000519885
Geboren : 15-01-2014 Geboren : 13-03-2013
Vader : Csövarberki Financ Vader : Kamp. Quodian's Glen Talloch JWW'10, CW'11
Moeder : Humlekrogen's Jette Moeder : Fényes Varázs Büszke
Fokker : Nicole Luxem Fokker : Yvette Hoorman
HD : HD B HD : HD A, Botafw.0, Norbergwaarde 40, onvoldoende aansluiting
ECVO : Vrij, inclusief gonioscopie ECVO : Onbeslist, inclusief gonioscopie
Langhaar : Drager Langhaar : Vrij
HUU : Vrij    HUU : Vrij
Exterieur : VDH Jugend-Ch, BDSSG'15, VDH Champion Exterieur : U, U, CAC, CACIB
Werkkwal. : VJP, HZP, VGP, VMV Werkkwal. : KJV B, Veldwerk Open Klasse div. U en ZG
Eigenaar : Silvia Kremmling Eigenaar : Yvette  Hoorman

 

Interesse in een pup

JuliaWanneer u interesse heeft in een pup, kunt u contact opnemen. Na een (schriftelijk) introductie is het mogelijk op de wachtlijst geplaatst te worden voor een pup. De mensen op de wachtlijst worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Uiteraard vind een definitieve toewijzing pas na een kennismaking plaats. 

De pups groeien op in de woonkamer en zullen daarmee goed gesocialiseerd worden. Ook kunnen zij hier in de tuin spelen, waarbij er veel interactie is met wat buiten de tuin gebeurd. Kortom een goede start. 

Graag zou ik zien dat de nieuwe eigenaren (proberen) jachtwerk met hun Vizsla of Teckel te gaan doen. Een aantal pagina's op deze site laten zien hoe leuk dit kan zijn en u moet weten dat ook ik vooraf een andere (verkeerde) indruk van deze activiteiten had. Na hiermee in contact te zijn gekomen via de Vizsla Vereniging en de Teckelclub is een nieuwe hobby ontstaan.

Mocht u interesse hebben in een pup, maar geen affiniteit met apporteer- en veldwerk hebben, zijn er alternatieven te over. Van de nieuwe eigenaren verwacht ik dat zij hun pup voldoende lichamelijke en mentale activiteit bieden gedurende het hopelijk lange leven van de hond. Vrije wandelingen, zo mogelijk dagelijks, is een pré. Dit is de enige manier de Vizsla een gelukkig en stabiel leven te geven. Ondanks de korte pootjes geldt eigenlijk hetzelfde voor een Teckel.

De pups zullen in het bezit van een stamboom, een DNA profiel, volledig ingeënt en ontwormd het nest verlaten. Verder wordt de eerste 8 weken aandacht besteed aan het zindelijk maken en socialisatie. Ook zal een overeenkomst inbegrepen zijn. Een zak voer wordt meegegeven, waarmee ze de eerste periode vooruit kunnen. Daarnaast ook een puppypakket. Kortom, ze verlaten moeders goed verzorgd.groepsfoto_b_nest

Nazorg is een belangrijk iets. Voor vragen en eventuele problemen ben ik altijd bereikbaar. Graag blijf ik de pups, die hier geboren worden volgen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking gerust contact op. Klik hier voor meer informatie.