"When a dog barks at the moon, then it is religion; but when he barks at strangers, it is patriotism!" - David Starr Jordan

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou, Aziyze , Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Kate en Leentje...

Menu

Wie is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Vizsla pups en Ruwhaar Teckel pups

Ruwhaar Teckel pups geboren op 16 juni 2017

DSC02553Op 16 juni 2017 zijn Dylle en Louis de trotse ouders geworden van 6 prachtige pups. Het zijn twee jongens en vier meisjes. Dylle is een heel ontspannen moedertje. Ze is (uitersaard) wel streng naar de rest van de roedel. Dylle weet exact hoe ze haar pupjes tevreden houdt. Een content stel dat je bijna niet hoort...! Ben vreselijk trots op Dylle's eerste nestje en eindelijk weer een Teckelnestje in huis! Onze L-tjes!

Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het "Puppie Journaal". De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden. 

DSC02546 DSC02592

 

Dylle werd eindelijk loops begin april 2017. En deze keer zou ze gedekt worden. Haar kroost mag (ongeveer) vanaf 11 augustus gaan uitvliegen.  

 

Er zijn (logischer wijze) enkel chocolade (wild) kleur pupjes geboren. Deze combinatie voldoet aan het fokreglement van de Nederlandse Teckelclub. 


De vader is Louis v.d Nöttenstee. Uiteraard is ook Louis vrij van erfelijke oogziekten en is net als Dylle recent onderzocht. Louis heeft een aantal keer Uitmuntend behaald op shows (waaronder een Res. CACIB). Dylle behaalde ook een Uitmuntend op de show in Rotterdam. 

Zie de onderstaande foto's voor een beeld van het koppel!

Louis Dylle
Louis Louis Louis Louis
Louis Louis
Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle

Vizsla Draadhaar pups gepland winter/voorjaar 2018

De volgende loopsheid van Gyopar kan zich elk moment aandienen. Als alles goed gaat met en na de dekking, dan worden de pups 9 weken later verwacht ergens rond september. Gyopar's kroost mag uiteindelijk 7,5 à 8 weken later gaan uitvliegen.

De combinatie voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. Voor zowel Gyopar als de aanstaande vader wordt dit het eerste nestje! 

De vader is Fényes Varázs Báró (Bob)! Bob is een nestbroer van Büszke en aangezien zij vreselijk mooie en gedreven, maar ook vooral lieve pupjes heeft gegeven, is de verwachting dat ook Bob dit aan zijn nakomelijkingen zal doorgeven. Samen met Gyopar een perfectie combinatie! Beiden zijn lief, maar niet té zacht.

Natuurlijk is ook - zoals altijd - de beperkte verwantschap een belangrijk punt. Dit laatste omdat ik het persoonlijk heel belangrijk vind niet onnodig veel inteelt toe te passen. 

Bob Gyopar
bob bob bob bob
bob bob
gyopar gyopar gyopar gyopar gyopar gyopar

Hieronder een overzicht van de combinatie. 

Teef : Csepregi-Vadasz Alma Reu : Fényes Varázs Baró
NHSBnr. : 3083739   Chipnr.:900182001088002 LOSH  : 9139601  Chipnr. : 528140000376362
Geboren : 19-8-2014 Geboren : 5-8-2009
Vader : Fürdõházi Ralf Vader : Kamp. Bátor-Réti Frédi
Moeder : Fürdõházi Panna Moeder : Ned. Int. Kamp Quodijin's Catou
Fokker : Bertalan IFJ Mayer Fokker : Y. Hoorman
HD : HD A HD : HD B1, Norb. R: 105, L: 107
Oogonderzoek : Vrij, inclusief gonioscopie Oogonderzoek : Niet getest
Langhaar : Niet getest Langhaar : Niet getest
Exterieur : U, U, CAC, BOB Exterieur : U, U, CAC, CACIB, BOB
Werkkwal. : - Werkkwal. : veldwerk Jeugd 2e ZG, Novice EV
Eigenaar : Yvette Hoorman  Hoorman Eigenaar : Sarah Fonteyne

Vizsla Draadhaar pups gepland half maart 2018

De volgende loopsheid van Glenda wordt rond de jaarwisseling verwacht. Als alles goed gaat met en na de dekking, dan worden de pups 9 weken later verwacht rond half maart 2018. Glenda's kroost mag uiteindelijk 9 weken later gaan uitvliegen.

Glenda voldoet vanzelfsprekend ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging en uiteraard overwegen we alleen die reuen waar hetzelfde voor geldt. 
Voor Glenda wordt dit haar eerste nestje! 

De vader is Gabor von der Wrangelsburg! Ook deze keer is een interessante en mooie afstamming de doorslag geweest. Gabor heeft al één eerder nestje in Duitsland voorgebracht. Hij is volledig goedgekeurd als Duitse dekreu. Maar dat niet alleen. Gabor heeft ook een VGP en een VMV behaald. Daarnaast is hij Duits showkampioen. Hij heeft een bijzonder mooie uitdrukking, een correcte harde vacht en is goed gebouwd. Hij is 61 cm hoog. 
Klik hier voor alle documenten van Gabor!

Natuurlijk is ook - zoals altijd - de beperkte verwantschap een belangrijk punt. Dit laatste omdat ik het persoonlijk heel belangrijk vind niet onnodig veel inteelt toe te passen. 
 

Gabor Glenda
gabor gabor gabor gabor
gabor gabor
Glenda Glenda Glenda Glenda Glenda Glenda


Hieronder een overzicht van de combinatie. 

Reu : Gabor von der Wrangelsburg Teef : Fényes Varázs Glenda
VUVnr. : VUV 14-UD-0697   Chipnr. :  276093400439430 NHSBnr. : NHSB 2916839 Chipnr.:528140000519885
Geboren : 15-01-2014 Geboren : 13-03-2013
Vader : Csövarberki Financ Vader : Kamp. Quodian's Glen Talloch JWW'10, CW'11
Moeder : Humlekrogen's Jette Moeder : Fényes Varázs Büszke
Fokker : Nicole Luxem Fokker : Yvette Hoorman
HD : HD B HD : HD A, Botafw.0, Norbergwaarde 40, onvoldoende aansluiting
ECVO : Vrij, inclusief gonioscopie ECVO : Onbeslist, inclusief gonioscopie
Langhaar : Drager Langhaar : Vrij
HUU : Vrij    HUU : Vrij
Exterieur : VDH Jugend-Ch, BDSSG'15, VDH Champion Exterieur : U, U, CAC, CACIB
Werkkwal. : VJP, HZP, VGP, VMV Werkkwal. : KJV B, Veldwerk Open Klasse div. U en ZG
Eigenaar : Silvia Kremmling Eigenaar : Yvette  Hoorman

 

Interesse in een pup

JuliaWanneer u interesse heeft in een pup, kunt u contact opnemen. Na een (schriftelijk) introductie is het mogelijk op de wachtlijst geplaatst te worden voor een pup. De mensen op de wachtlijst worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Uiteraard vind een definitieve toewijzing pas na een kennismaking plaats. 

De pups groeien op in de woonkamer en zullen daarmee goed gesocialiseerd worden. Ook kunnen zij hier in de tuin spelen, waarbij er veel interactie is met wat buiten de tuin gebeurd. Kortom een goede start. 

Graag zou ik zien dat de nieuwe eigenaren (proberen) jachtwerk met hun Vizsla of Teckel te gaan doen. Een aantal pagina's op deze site laten zien hoe leuk dit kan zijn en u moet weten dat ook ik vooraf een andere (verkeerde) indruk van deze activiteiten had. Na hiermee in contact te zijn gekomen via de Vizsla Vereniging en de Teckelclub is een nieuwe hobby ontstaan.

Mocht u interesse hebben in een pup, maar geen affiniteit met apporteer- en veldwerk hebben, zijn er alternatieven te over. Van de nieuwe eigenaren verwacht ik dat zij hun pup voldoende lichamelijke en mentale activiteit bieden gedurende het hopelijk lange leven van de hond. Vrije wandelingen, zo mogelijk dagelijks, is een pré. Dit is de enige manier de Vizsla een gelukkig en stabiel leven te geven. Ondanks de korte pootjes geldt eigenlijk hetzelfde voor een Teckel.

De pups zullen in het bezit van een stamboom, een DNA profiel, volledig ingeënt en ontwormd het nest verlaten. Verder wordt de eerste 8 weken aandacht besteed aan het zindelijk maken en socialisatie. Ook zal een overeenkomst inbegrepen zijn. Een zak voer wordt meegegeven, waarmee ze de eerste periode vooruit kunnen. Daarnaast ook een puppypakket. Kortom, ze verlaten moeders goed verzorgd.groepsfoto_b_nest

Nazorg is een belangrijk iets. Voor vragen en eventuele problemen ben ik altijd bereikbaar. Graag blijf ik de pups, die hier geboren worden volgen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking gerust contact op. Klik hier voor meer informatie.