"If you are a dog and your owner suggests that you wear a sweater... suggest that he wear a tail." - Fran Lebowitz

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou, Aziyze , Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Kate en Leentje...

Menu

Wie is online

We hebben 271 gasten en geen leden online

Nieuws

De pups van Gyopar en Guus zijn geboren...!

Op 7 maart was het zover! Gyopar werd voor het eerst moeder en Guus voor de tweede keer vader. Het zijn 6 jongens en 2 meisjes. Met de M&M&M'tjes gaat het uitstekend en gelukkig ook met Gyopar. Na haar eerste verbazing pikt het ze moederschap uitmuntend op. In alle rust en zo ontspannen. Trots op haar! Nu maar gaan genieten van het hele stel.

DSC06844Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het "Puppie Journaal". De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden.

DSC06880

Gündi weer "Beste Vizsla" op veldwedstrijd...!

2017 de heen gundi2

Gündi haalde op 14 oktober opnieuw een kwalificatie bij de veldwedstrijd van de Vizsla Vereniging. Een 1e Goed en ze was weer de Beste Vizsla in de Jeugdklasse!
Op een veld waar keurmeester Jacques Bollen en veldbegeleider Rob Mulder al twee fazanten hanen hadden zien lopen (wist ik niet op dat moment) mochten we van start. Ze dachten dat dit wellicht erg (te) moeilijk zou worden, want die laten zich lastig vastzetten. Toch wilden ze het proberen. De wind draaide wat, maar Gündi wist daar goed op te anticiperen. Na een paar minuten maakte ze hierdoor een prachtige slag op links en kwam in de slag naar voren in de verwaaing. De hanen bleven echter lopen. Eentje sloeg af en ging al snel op de wieken. Ik schoot nog, maar wist dat dit niets zou opleveren, want dit was niet de haan waarmee Gündi op dat moment contact had. Maarja, het is jeugd en dan is iets meer geoorloofd en wie weet springt de andere dan ook wel. Maar dat gebeurde niet en hoewel Gündi bleef couleren werd de afstand groter tussen haar en de haan. Aanlijnen dan maar. De haan was ondertussen naar rechts afgeslagen en liep een heel eind verder. Hij leek zich toch te drukken. Na wat te zijn opgeschoven in het veld liet ik Gündi opnieuw los. Na een paar slagen kwam ze opnieuw in de verwaaing. Couleerde wederom met overtuiging en toen besloot diezelfde haan toch te springen. Punt! Omdat de keurmeester vond dat haar kophouding op momenten te laag was bleef het bij de kwalificatie Goed. En daarmee kwam een eind aan dit mooie wedstrijdseizoen...!

Gündi behaald een kwalificatie in Nederland...!

2017 willemstad gundi

In Willemstad hadden we vandaag een jeugd veldwedstrijd bij Vizsla. Tien honden hebben gelopen, waarvan twee een kwalificatie behaalden. De omstandigheden vielen niet mee, want het regende bijna de hele dag. Aan het einde van de dag toen de keurmeester bedacht welke hond hij nog voor een derde beurt wilde zien op het laatste stukje bieten, kwam alleen Gündi in aanmerking. De laatste loop was niet al te best, maar Gündi vond wel een fazant, die ze lang en met overtuiging vastzette. Toch ging de haan aan het lopen bij het couleren. Daarop flushte Gündi op mijn aangeven de fazant. Punt gemaakt! Een 2e Goed en een beker voor de beste Vizsla van de dag! Niet de hoogste kwalificatie, maar wel de eerste in Nederland (van de 4)!! Mooi kwartet eigenlijk met één in Italië, Oostenrijk, Denemarken én Nederland... Ja, je moet een steekje los hebben voor deze verslaving. Super blij met Gündi!
Dank aan de keurmeester Henk Companjen voor de kans en Huibert Polak voor de fijne begeleiding gedurende de dag!
2017 willemstad gundi2

Kwalificaties Glenda en Gündi in Denemarken tijdens EuropaCup...!

2017 denmark teamWe kunnen terugkijken op een prachtig evenement met 8 deelnemende landen en 10 teams voor de open klasse. Het werk vóór het schot had daarin de hoofdrol. We maakten deel uit van de Nederlandse afvaardiging en het team eindigde op de 6e plaats. Gezien het deelnemersveld iets om trots op te zijn! 
Voor Nederland werden de volgende kwalificaties behaald:
Quodian's Cayenne - Lies van Essen – Zeer Goed
Quodian's Rivella – Monique van Rozendaal – 3e Zeer Goed
Fényes Varázs Glenda – Yvette Hoorman - Zeer Goed

In de Derby deden 7 teams mee. Daar eindigde het Nederlandse team op de 4e plaats.
Voor Nederland was er één kwalificatie:
Quodijin’s Gündi – Yvette Hoorman – 2e Uitmuntend.

2017 denmark3

Klik hier voor een uitgebreide impressie...

Opnieuw mooie resultaten behaald op de Kampioenschapsclubmatch...!

Het was een prachtige dag zondag. De KCM (Clubshow) van de Vizsla Vereniging met 16 Vizsla Draadharen. Trots zijn we op het resultaat!
Fényes Varázs Gusztáv (Guus) Beste Reu, BOS
Quodijin's Gündi Reserve Beste Teef
Fényes Varázs Jiro (Mees) 2e Uitmuntend
Fényes Varázs Kyd (Reus) 1e Uitmuntend
Dank je wel allemaal voor de gezelligheid en het (laten) showen van je draadje!
Thanks also to judge Elaine Bradley for thinking so highly of our boys and girl!
Dankjewel Ruud en Lies voor de foto's!

Gündi behaald officieel SJP B-diploma...!

20170819 gundi sjpHet was een eigenaardige dag, zaterdag 19 augustus.... Gündi die allerlei aparte, niet eerder vertoonde acties uithaalde waardoor er heel wat puntjes verloren gingen. Maakt niet uit, want een diploma is een diploma en trots ben ik toch wel op Gündi... inclusief haar fratsen ;) ... maar de verbazing was groot toen bleek dat we ook nog de derde prijs hadden behaald in de B met de schamele 57 punten. Twee redenen zijn daarvoor aan te wijzen, namelijk dat het proeventerrein niet echt makkelijk is daar en sommige proeven dit keer ook nèt wat lastiger uitgezet. Daarnaast waren er veel mensen met een B-diploma die doorgingen voor de A en dan ding je niet meer mee voor de prijzen in de B.... hoe dan ook....  Missie geslaagd, Gündi heeft nu ook een SJP B diploma !!

Vaarwel lieve Ziyze...

*19-3-2007 †8-8-2017 

Vaarwel lieve Ziyze. Veel te vroeg moesten we afscheid van je nemen. Intens verdrietig. Soms is het leven heel oneerlijk. Drie prachtige nestjes heb je op de wereld gezet. Je was een supermama. Altijd streng, maar rechtvaardig en dat hebben niet alleen je eigen pupjes geweten. De laatste anderhalf jaar woonde je bij Duna en 'oma'. Wat genoten jullie daarvan. Duna een maatje om mee te rennen en stoeien en jij meer rust, wat je duidelijk goed deed. Ik zag je nog minimaal één keer in de week. Dat vond je heerlijk, maar geen twijfel als ik weer vertrok. Jij wilde bij 'oma' blijven. Daar waar je ook het mooiste uitzicht had op de sloot achter het huis, waar van alles voorbij zwom en waar je uuuren naar kon staren. Nog veel mooier dan de volière in je eerste huis was dat. We gaan je nooit vergeten Ziyze-Maudsen, mijn mousie-dousie. Run free lieve schat...


2017 ziyze vaarwel1

Gündi behaald de titel Benelux Winster'17...!

20170730 gundi benelux winsterGündi behaalde op zondag 30 juli op de Dogshow Rotterdam de titel Benelux Winster én het CACIB. Dochter Csili (Quodian's Leya) van onze Guus werd door de keurmeester nog nét wat mooier bevonden. Zij werd Benelux Jeugdwinster en behaalde het CAC!

Gündi behaald Hubertus Puberprijs...!

20170625 gundi onderline puberprijs1Op de "Onderlinge" van Hubertus (soort generale repetitie voor de SJP proeven) op 25 juni was Gündi - met 72 punten - de Beste jonge hond onder de 24 maanden (morgen is ze pas 20 maanden oud) en behaalde daarmee de "Hubertus Puberprijs" ! Hij werd uitgereikt door Mick de Groot, die hem ook beschikbaar heeft gesteld, nadat hij de allereerste proef destijds zelf won.
Extra trots omdat ik deze wisselprijs nu voor de 3e keer mee naar huis mag nemen. In 2006 won Catou hem en in 2011 haar dochter Büszke !

De pups van Dylle en Louis zijn geboren...!

DSC02553Op 16 juni 2017 zijn Dylle en Louis de trotse ouders geworden van 6 prachtige pups. Het zijn twee jongens en vier meisjes. Dylle is een heel ontspannen moedertje. Ze is (uitersaard) wel streng naar de rest van de roedel. Dylle weet exact hoe ze haar pupjes tevreden houdt. Een content stel dat je bijna niet hoort...! Ben vreselijk trots op Dylle's eerste nestje en eindelijk weer een Teckelnestje in huis! Onze L-tjes!

Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het "Puppie Journaal". De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden. 

DSC02546 DSC02592

 

Dylle werd eindelijk loops begin april 2017. En deze keer zou ze gedekt worden. Haar kroost mag (ongeveer) vanaf 11 augustus gaan uitvliegen.  

 

Er zijn (logischer wijze) enkel chocolade (wild) kleur pupjes geboren. Deze combinatie voldoet aan het fokreglement van de Nederlandse Teckelclub. 


De vader is Louis v.d Nöttenstee. Uiteraard is ook Louis vrij van erfelijke oogziekten en is net als Dylle recent onderzocht. Louis heeft een aantal keer Uitmuntend behaald op shows (waaronder een Res. CACIB). Dylle behaalde ook een Uitmuntend op de show in Rotterdam. 

Zie de Pups pagina voor een uitgebried overzicht van het koppel!

Gündi en Guus winnen Jaarprijzen 2016...!

2016jaarprijzenOp 27 mei werden tijdens de ALV de Jaarprijzen van de Vizsla Vereniging uitgereikt. En met de uitslag zijn we super blij! 
Quodijin's Gündi was "Beste Jeugdhond"!
Fényes Varázs Gusztáv (Guus) voor het tweede jaar de "Mooiste Vizsla"!
Fényes Varázs Glenda eindigde als 3e bij de "Beste hond voor het schot". Ook dit jaar wel weer de beste Vizsla Draadhaar, maar (helaas) zijn de prijzen gecombineerd voor beide rassen.
Guus genoot met zijn baasjes van een vakantie en daarom nog even niet op de foto met zijn prijs.
Trots op mijn kinderen!

Gündi Nederlands Jeugdkampioen...!

gundi goes 2017Tijdens Dogshow Goes op 15 april 2017 is Gündi definitief Nederlands Jeugdkampioen geworden!! Met drie Nederlandse shows haalde ze drie maal een Uitmuntend in de Jeugdklasse en dat maakt dat Gündi deze titel nu heeft. Ze werd op deze show ook Best of Breed! Zonder andere exposanten niet echt een uitdaging, maar dat maakt het niet minder verdiend en 't feestje evengoed compleet! 

Bij Proef Eigen Terrein 2e plaats teams...!

Op 9 april was het tijd voor de gezellige Proef Eigen Terrein bij JHS-Hubertus 2017. Aan het begin van de proef worden alle leden van Hubertus door middel van loting in teams opgedeeld. Allen met een combinatie op A, B en C-niveau. Met Ficky de Weimaraner Langhaar, mijn Gündi én Noppes de DSK scoorden we goed. Zo goed dat bij de prijsuitreiking bleek dat we zelfs de tweede plaats hadden behaald! De organisatie had enorm uitgepakt met leuke prijzen en troffeeën. Erg leuk om zo verwend te worden.

 

2017pet1

2017pet2

 

Guus officieel Internationaal Kampioen...!

01c champion internationaalEindelijk, een heel jaar na de aanvraag is nu ook het certificaat binnen en mag Fényes Varázs Gusztáv (Guus!) zich nu ook officieel Internationaal Kampioen noemen!

Succes op CACIT veldwedstrijden in Kroatisch Geresdorf...!

april2017 glenda1We beleefden weer een heerlijke week in Kroatisch Geresdorf, Zsira en omgeving samen met lieve vrienden. Wat voor ons vakantie is, maar tegelijk ook hard werken tijdens het trainen van de honden. Dat is de ene helft van het programma en na een (zelf ingelaste) rustdag zijn er dan vier dagen wedstrijden.

Op de eerste dag van de CACIT veldwedstrijden in Kroatisch Geresdorf én onze eerste wedstrijd van het seizoen behaalde Fényes Varázs Glenda een 3e Zeer Goed behaald in de Open klasse Solo!
Op de tweede dag scoorde mijn Quodijin's Gündi in de Derby! Een prachtige loop en een mooi punt wat werd beloond met een 1e Zeer Goed!

april2017 glenda1De keurmeesters waren Natale Tortora (Italy) & Pino Dellatorre (Italy). Strenge keurmeesters die - vooral Pointers&Setters keuren (en fokken) en graag gezien zijn op wereldwedstrijden - ook in de derby alle 'fouten' laten meetellen. Maar dat maakt me misschien wel extra trots dat we onder hen dit hebben behaald.
Ook de derde dag dag vond Glenda na een uitstekende loop een patrijs, maar ik verprutste het helaas. Te weinig doortastend bij het maken van het punt, waardoor de vogel pas vloog na een sprintje en dan wordt de spanning te hoog.
Maar op de vierde én laatste dag van de CACIT veldwedstrijden in Kroatisch Geresdorf werd in totaal slechts één kwalificatie behaald bij de in totaal 13 continentalen (waarvan 5 in de Derby) ..... en wel door Glenda met een 1e Zeer Goed! De keurmeesters waren deze dag Otto Koppitsch (Austria) & Pino Dellatorre (Italy). De omstandigheden waren redelijk pittig door de warmte en de droogte.

april2017 gundi
Super, super blij met mijn meisjes !!! Ook met Gyopar die zich ook vooral uitstekend heeft vermaakt tijdens de enige wedstrijd die ik met haar liep. Bij de training heeft ze een aantal keren écht mooi met me samengewerkt, maar nu trok ze iets teveel haar eigen plan. Daarbij ontbrak het aan passie en drive in ieder geval niet. En kleine Kate liet al veel aanleg zien, maar is in veel opzichten echt nog een baby die we rustig de tijd gaan geven om meer te groeien. Ik zie nog steeds een kleine Glenda in haar en ben erg benieuwd naar de toekomst!

Foto's gemaakt door Monique (dank je wel!) tijdens de training.april2017 glenda1


Nog even op een rij: 


Fényes Varázs Glenda
30-3-'17 3e Zeer Goed CACIT Open Solo
02-4-'17 1e Zeer Goed CACIT Open Solo

Quodijin's Gündi
31-3-'17 1e Zeer Goed Derby