"I love a dog. He does nothing for political reasons." - Will Rogers

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou, Aziyze, Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Jolie, Gündi, Gyopar en Kate...

Menu

Wie is online

We hebben 44 gasten en geen leden online

Nieuws

De pups van Dylle en Louis zijn geboren...!

DSC02553Op 16 juni 2017 zijn Dylle en Louis de trotse ouders geworden van 6 prachtige pups. Het zijn twee jongens en vier meisjes. Dylle is een heel ontspannen moedertje. Ze is (uitersaard) wel streng naar de rest van de roedel. Dylle weet exact hoe ze haar pupjes tevreden houdt. Een content stel dat je bijna niet hoort...! Ben vreselijk trots op Dylle's eerste nestje en eindelijk weer een Teckelnestje in huis! Onze L-tjes!

Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het "Puppie Journaal". De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden. 

DSC02546 DSC02592

 

Dylle werd eindelijk loops begin april 2017. En deze keer zou ze gedekt worden. Haar kroost mag (ongeveer) vanaf 11 augustus gaan uitvliegen.  

 

Er zijn (logischer wijze) enkel chocolade (wild) kleur pupjes geboren. Deze combinatie voldoet aan het fokreglement van de Nederlandse Teckelclub. 


De vader is Louis v.d Nöttenstee. Uiteraard is ook Louis vrij van erfelijke oogziekten en is net als Dylle recent onderzocht. Louis heeft een aantal keer Uitmuntend behaald op shows (waaronder een Res. CACIB). Dylle behaalde ook een Uitmuntend op de show in Rotterdam. 

Zie de Pups pagina voor een uitgebried overzicht van het koppel!

Gündi en Guus winnen Jaarprijzen 2016...!

2016jaarprijzenOp 27 mei werden tijdens de ALV de Jaarprijzen van de Vizsla Vereniging uitgereikt. En met de uitslag zijn we super blij! 
Quodijin's Gündi was "Beste Jeugdhond"!
Fényes Varázs Gusztáv (Guus) voor het tweede jaar de "Mooiste Vizsla"!
Fényes Varázs Glenda eindigde als 3e bij de "Beste hond voor het schot". Ook dit jaar wel weer de beste Vizsla Draadhaar, maar (helaas) zijn de prijzen gecombineerd voor beide rassen.
Guus genoot met zijn baasjes van een vakantie en daarom nog even niet op de foto met zijn prijs.
Trots op mijn kinderen!

Gündi Nederlands Jeugdkampioen...!

gundi goes 2017Tijdens Dogshow Goes op 15 april 2017 is Gündi definitief Nederlands Jeugdkampioen geworden!! Met drie Nederlandse shows haalde ze drie maal een Uitmuntend in de Jeugdklasse en dat maakt dat Gündi deze titel nu heeft. Ze werd op deze show ook Best of Breed! Zonder andere exposanten niet echt een uitdaging, maar dat maakt het niet minder verdiend en 't feestje evengoed compleet! 

Bij Proef Eigen Terrein 2e plaats teams...!

Op 9 april was het tijd voor de gezellige Proef Eigen Terrein bij JHS-Hubertus 2017. Aan het begin van de proef worden alle leden van Hubertus door middel van loting in teams opgedeeld. Allen met een combinatie op A, B en C-niveau. Met Ficky de Weimaraner Langhaar, mijn Gündi én Noppes de DSK scoorden we goed. Zo goed dat bij de prijsuitreiking bleek dat we zelfs de tweede plaats hadden behaald! De organisatie had enorm uitgepakt met leuke prijzen en troffeeën. Erg leuk om zo verwend te worden.

 

2017pet1

2017pet2

 

Guus officieel Internationaal Kampioen...!

01c champion internationaalEindelijk, een heel jaar na de aanvraag is nu ook het certificaat binnen en mag Fényes Varázs Gusztáv (Guus!) zich nu ook officieel Internationaal Kampioen noemen!

Succes op CACIT veldwedstrijden in Kroatisch Geresdorf...!

april2017 glenda1We beleefden weer een heerlijke week in Kroatisch Geresdorf, Zsira en omgeving samen met lieve vrienden. Wat voor ons vakantie is, maar tegelijk ook hard werken tijdens het trainen van de honden. Dat is de ene helft van het programma en na een (zelf ingelaste) rustdag zijn er dan vier dagen wedstrijden.

Op de eerste dag van de CACIT veldwedstrijden in Kroatisch Geresdorf én onze eerste wedstrijd van het seizoen behaalde Fényes Varázs Glenda een 3e Zeer Goed behaald in de Open klasse Solo!
Op de tweede dag scoorde mijn Quodijin's Gündi in de Derby! Een prachtige loop en een mooi punt wat werd beloond met een 1e Zeer Goed!

april2017 glenda1De keurmeesters waren Natale Tortora (Italy) & Pino Dellatorre (Italy). Strenge keurmeesters die - vooral Pointers&Setters keuren (en fokken) en graag gezien zijn op wereldwedstrijden - ook in de derby alle 'fouten' laten meetellen. Maar dat maakt me misschien wel extra trots dat we onder hen dit hebben behaald.
Ook de derde dag dag vond Glenda na een uitstekende loop een patrijs, maar ik verprutste het helaas. Te weinig doortastend bij het maken van het punt, waardoor de vogel pas vloog na een sprintje en dan wordt de spanning te hoog.
Maar op de vierde én laatste dag van de CACIT veldwedstrijden in Kroatisch Geresdorf werd in totaal slechts één kwalificatie behaald bij de in totaal 13 continentalen (waarvan 5 in de Derby) ..... en wel door Glenda met een 1e Zeer Goed! De keurmeesters waren deze dag Otto Koppitsch (Austria) & Pino Dellatorre (Italy). De omstandigheden waren redelijk pittig door de warmte en de droogte.

april2017 gundi
Super, super blij met mijn meisjes !!! Ook met Gyopar die zich ook vooral uitstekend heeft vermaakt tijdens de enige wedstrijd die ik met haar liep. Bij de training heeft ze een aantal keren écht mooi met me samengewerkt, maar nu trok ze iets teveel haar eigen plan. Daarbij ontbrak het aan passie en drive in ieder geval niet. En kleine Kate liet al veel aanleg zien, maar is in veel opzichten echt nog een baby die we rustig de tijd gaan geven om meer te groeien. Ik zie nog steeds een kleine Glenda in haar en ben erg benieuwd naar de toekomst!

Foto's gemaakt door Monique (dank je wel!) tijdens de training.april2017 glenda1


Nog even op een rij: 


Fényes Varázs Glenda
30-3-'17 3e Zeer Goed CACIT Open Solo
02-4-'17 1e Zeer Goed CACIT Open Solo

Quodijin's Gündi
31-3-'17 1e Zeer Goed Derby

Crufts 2017...!

crufts2017cTijdens de Amsterdam winner ontvingen zowel Guus als Gündi een kwalificatie voor Crufts, omdat zij beiden een Winner titel behaalden. En zo was dit nu eens dé gelegenheid om eindelijk naar Crufts te gaan. Een gigantische show in Groot Brittanië. Eigenlijk een wens vervullen die er al jaren was. En zo geschiedde. Samen met Ruud en Nathalie (de baasjes van Guus) en uiteraard Guus en Gündi zelf vertrokken we naar Hoek van Holland om daar de ferry naar Harwich te nemen. Best een heel avontuur. Hondjes op de ferry in de kennel (zie rechts voor de foto met drama :) ). Niet ideaal, maar beter dan in de uitlaatgassen op de autodek te laten. De volgende dag lasten we nog een rustdagje in, waarbij we wat wandelden en de toerist uithingen. De dag erna was het zover! Zaterdag 11 maart 2017, the Gundog group. Oftewel een dag geheel en alleen voor de (FCI) rasgroepen 7&8. En dat waren zo'n 4807 honden!
Bij de Vizsla Draadhaar waren maar liefst 94 honden ingeschreven in 114 klassen, want je mag in de UK in meerdere klassen inschrijven met één hond. De resultaten waren om enorm trots op te zijn. Met zo'n deelnemersaantal en zo'n sterk deelnemersveld. Zowel Guus als Gündi werden in ieders beide klassen geplaatst (!) en zijn om die reden gekwalificeerd voor volgend jaar! Het was een enerverende dag, waarbij het ook leuk was veel bekenden weer te zien!
Het eindresultaat was als volgt: 
Guus 1st in Working class, 3rd in Open class !!
Gündi 3rd Working class, 5th in Junior class !!

crufts2017 crufts2017b
 

Nieuwe aanwinst Gyopar...!

Dit is Gyopár! Haar volledige naam is Csepregi-Vadász Alma. Ze is al enige tijd bij ons - sinds 3 oktober 2016 - maar nu is het officieel! 
Een special meisje dat niet het beste eerste jaar had. Het was nooit de bedoeling geweest om impulsief een hond erbij te nemen, maar het was liefde op het eerste gezicht en ik wist dat ik haar de handvatten kon geven om weer een Vizsla Draadhaar met zelfvertrouwen te laten zijn. Ze hadden even tijd nodig aan te passen, maar al snel nadat ze een deel van onze familie werd het voelde alsof ze hier altijd is geweest. Helemaal op haar gemak en erg gelukkig in de roedel. Gyopár is een gepassioneerd jager, de grootste knuffel, een kalm en slaperig meisje binnenshuis en een genot om te hebben! Binnenkort zal ook haar eigen pagina worden aangemaakt.
Klik op een foto hieronder om de hele serie te zien.

Familiewandeling - de 14e !!! - op 22 januari 2017...!

Met heerlijk weer genieten van heel veel familie! Met Nala, Azu, Bono, Kasja, Lizzy, Gentle, Guus, Mats, Gijs, Jelte, Jolie, Csabi, Guus, Gusteau en Otis. Maar natuurlijk ook Catou, Duna, Büszke, Tess, Glenda, Dylle, Gyopar, Gundi én Kate. Loopse Ziyze kon helaas niet mee.
Geweldig leuk dat jullie er allemaal waren. Op naar de volgende wandeling!

vizsla 2015

Klik op een foto hieronder om de hele serie te zien.

Op de Amsterdam Winner 2016...!

2016 winnershow rozetten

Onze deelname aan de Amsterdam Winner was erg succesvol! Met een totaal van 9 ingeschreven honden, waren we met 6 hondjes (uit de familie) weer goed vertegenwoordigd. Onze Guus werd wederom BOB. De échte verrassing was dat mijn Gündi Beste Teef werd en daarmee twee teven uit de Kampioensklasse achter zich liet. Dat betekende twee titels voor haar en een supergelukkige ik!
De resultaten op een rijtje:

Fényes Varázs Gusztáv (Guus) Winner 2016, BOB
Quodijin's Gündi Junior Winster en Winster 2016, BOS
Fényes Varázs Kate, Veel Belovend, Beste Jongste Puppy
Fényes Varázs Jolie, Zeer Goed
En ook Mees en Reus waren present:
Fényes Varázs Jiro (Mees), 1 Uitmuntend, Res.CAC
Fényes Varázs Kyd (Reus), 1 Veel Belovend

2016 winnershow

Mooie resultaten behaald in Hongarije én Italië...!

2016 hungary glenda pointOp 25 september reisden we af naar Hongarije. Bijna een jaar al keken we uit naar de Jubileum week die vanaf de 29e gehouden zou worden. Dit ter ere van het 50 jarig bestaan van de Vizsla Draadhaar als officieel FCI erkend ras. We verbleven in VizslaParadies Gácsi. En een paradijs was het met alle vrijheid voor de honden.
We liepen op de 29e en de 30e veldwedstrijden met Glenda in de open klasse en Gündi in de jeugd. De laatste had geen geluk met het vinden van vogels. Op de laatste dag op de Special CACIT alleen voor de Hongaarse Wirehaired Vizsla's haalde Glenda een kwalificatie 2e Zeer Goed in haar groep!!!

Op 1 oktober was de Clubshow van de Hongaarse Vizsla Draadhaar Club. Vanwege het 50 jarig jubileum was het aantal inschrijvingen enorm. Maar liefst 70 Vizsla Draadharen! Een unicum! Nog nooit vertoond dat er zoveel draadharen samen waren.
Van de 11 teefjes in de Jeugdklasse werd mijn Gündi 2e! Niet slecht voor een meisje van 11 maanden!
In de Kampioensklasse werd Guus 2e en haalde het Reserve CAC.

Het was een feest om mee te doen. Hoe gelukkig kan je je voelen te midden van 70 Draadjes :)

De werk- en aanlegproeven lieten we aan ons voorbij gaan. Omdat we te weinig gelegenheid hadden gehad die specifieke manier te trainen én omdat we nog een heel programma voor de boeg hadden. Na deze fantastische week reisden we namelijk om logistieke redenen weer af na Nederland om een dag later opnieuw te vertrekken om opnieuw Nederland te vertegenwoordigen tijdens de EuropaCup voor Vizsla's en dit keer was dit Italië.
De eerste dag van de wedstrijden begon met de Derby. Daar - onder bijzonder moeilijke omstandigheden met weinig wind - met (speciale regels in Italië) 5 Draadhaar Vizsla's liep mijn Quodijin's Gündi een kwalificatie 2e Zeer Goed. Zo trots op haar, zo gepassioneerd met slechts 11 maanden oud!
En het was nog niet op... Op de tweede dag van de Europacup voor Vizsla's Glenda kreeg een kwalificatie 3 Excellent! Tijdens de afsluitende ceremonie kregen we een mooie trofee en ook een medaille voor Gündi.
Zo blij met dit resultaat !
Het Nederlandse team deed het erg goed met ook Michael en Szilas die een kwalificatie behaalden. Met een relatief kleine afvaardiging behaalden we als team geen hoge plaatsing, maar desalmietemin mogen we trots zijn.
We hadden een geweldige tijd en het was leuk vele vrienden terug zien. Met dank aan de Italiaanse Vizsla Club voor hun geweldige gastvrijheid!

Hele mooie resultaten behaald op de Kampioenschapsclubmatch...!

Het was een mooie, gezellige dag op de Kampioenschapsclubmatch! Met 12 ingeschreven Vizsla Draadharen. En we zijn heel, heel blij met de uitslag :)
Fényes Varázs Gusztáv Beste Reu en BOS
Fényes Varázs Jiro Reserve CAC
Quodijin's Gündi Reserve CAC! Met nog maar 10 maanden!
Fényes Varázs Jolie 1e Zeer Goed
Met dank aan Dhr T. Jakkal (teven) en dhr. Arxhoek (reuen)
Gefeliciteerd Ruud en Nathalie met Guus en Michiel en Trudy met Mees! En Jolie haalt de volgende keer vast weer die U, die ze zo verdiend!

Guus en Gündi verzamelen titels op European Dogshow...!

Op de European Dog Show op 26-8-2016 in Brussel haalden we het succes waar we op gehoopt hadden! Het was een geweldige dag. Dank je wel Nathalie en Ruud voor de gezelligheid, de hulp en dat we daar samen weer wat titels mochten binnenslepen. Er waren 6 aanmeldiingen bij de Vizsla Draadhaar en onze Guus en Gündi behaalden.....
Fényes Varázs Gusztáv, BOB, CAC, CACIB, European Winner 2016, Benelux Winner 2016, Belgian Winner 2016 !!
Quodijin's Gündi, European Junior Winster 2016, Benelux Junior Winster 2016 !!Twee FV G-tjes behalen officieel SJP B-diploma van KNJV...!

Op de SJP proef te Haaften haalden maar liefst twee van onze jongens uit het G-nest - Fényes Varázs Gusztáv (Guus) en Fényes Varázs Gazsi (Pim) - een heel mooi B diploma! Ben enorm trots op Team Guus en Team Pim (dank je wel ook Jantine voor het voorjagen van Pim!)! Super gedaan allemaal en nogmaals gefeliciteerd!
En mijn Quodijin's Gündi... Volgens de keurmeester deed ik een stap teveel bij het aanpakken van de eend bij het 'eenvoudige' "Apport uit diep water". Op slechts één onderdeel een 0. Beetje zuur, maar mijn meisje heeft het ondanks haar eerste gepuber uitstekend gedaan!
(foto's door Leon Barnhoorn, deels van een andere datum)

De pups van Büszke en Kapos zijn geboren...!

DSC02553Op 13-7-'2016 zijn Büszke en Kapos de trotse ouders geworden van 8 prachtige pups. Maar liefst 7 jongens en 1 meisje. Büszke is wederom dat oermoedertje. Precies weten hoe ze haar pupjes tevreden houdt. Je hoort ze bijna niet. Een heel tevreden stel...! Alleen haar even uit de werpkist zien te krijgen voor een plas... dat kost heel wat overreding, want ze wil persé niet weg van haar kroost.
Een nestje blijft een prachtig iets en elke keer weer erg spannend. Ook niet alles is even leuk, als je ziet hoe ze de eerste weeën ervaart. Nu gaan we weer samen zorgen dat deze 8 zo goed mogelijk groot gebracht worden. 
Ben opnieuw vreselijk trots op Büszke en deze prachtige pupjes! Onze K-tjes!

Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het "Puppie Journaal". De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden. 

DSC02546DSC02592