"When a dog barks at the moon, then it is religion; but when he barks at strangers, it is patriotism!" - David Starr Jordan

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou, Aziyze, Tess, Büszke, Glenda, Dylle, Jolie, Gündi, Gyopar en Kate...

Menu

Wie is online

We hebben 30 gasten en geen leden online

Puppie Journaal

Dagboek van mamma Dylle 2017

Al 10 dagen onderweg naar een groots Teckelleven...!

Tevreden geluidjes komen er uit de werpkist. Een blije mamma, die al weer graag mee gaat wandelen en fanatieker dan ooit het balletje wil hebben. Ze heeft haar conditie alweer helemaal terug zo lijkt het. En dat meldfabriekje onder haar buik? Dat deert niet! Eenmaal thuis spurt ze natuurlijk weer naar haar kinders om ze snel even na te lopen. We prijzen ons gelukkig dat het allemaal zo goed gaat. Dylle is een droommamma!
Alle pups zijn (ruim) in geboortegewicht verdubbeld. Je ziet ze groeien. De nageltjes zijn al een keertje geknipt. Best een beetje scherp en onhandig die nageltje voor zowel Dylle als haar kroost. Hieronder weer een lading foto's, want dat verveeld echt nooit...!

Pas op.... spam... puppiespam...!

Ruwhaar Teckel pups geboren op 16 juni 2017

DSC02553Op 16 juni 2017 zijn Dylle en Louis de trotse ouders geworden van 6 prachtige pups. Het zijn twee jongens en vier meisjes. Dylle is een heel ontspannen moedertje. Ze is (uitersaard) wel streng naar de rest van de roedel. Dylle weet exact hoe ze haar pupjes tevreden houdt. Een content stel dat je bijna niet hoort...! Ben vreselijk trots op Dylle's eerste nestje en eindelijk weer een Teckelnestje in huis! Onze L-tjes!

Geregeld wordt het wel en wee gepubliceerd in het "Puppie Journaal". De webcam kan gevolgd worden en de groeitabel is gepubliceerd en wordt de eerste periode dagelijks bijgehouden. 

DSC02546 DSC02592

 

Dylle werd eindelijk loops begin april 2017. En deze keer zou ze gedekt worden. Haar kroost mag (ongeveer) vanaf 11 augustus gaan uitvliegen.  

 

Er zijn (logischer wijze) enkel chocolade (wild) kleur pupjes geboren. Deze combinatie voldoet aan het fokreglement van de Nederlandse Teckelclub. 


De vader is Louis v.d Nöttenstee. Uiteraard is ook Louis vrij van erfelijke oogziekten en is net als Dylle recent onderzocht. Louis heeft een aantal keer Uitmuntend behaald op shows (waaronder een Res. CACIB). Dylle behaalde ook een Uitmuntend op de show in Rotterdam. 

Zie de onderstaande foto's voor een beeld van het koppel!

Louis Dylle
Louis Louis Louis Louis
Louis Louis
Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle Dylle

Zware laatste loodjes...!

Dylle met de laatste - hele zware - loodjes. Drukte van jewelste is het in haar buikje! De lange wandelingen worden ondertussen toch wel een beetje teveel, maar een beetje rondkijken vanuit de buggy vindt ze ook prima. 
Het wordt nu wel heel spannend wanneer de pupjes zich zullen aandienen....