"Scratch a dog and you'll find a permanent job." - Franklin P. Jones

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Rubine & Robijn

Menu

Wie is online

We hebben 231 gasten en geen leden online

Negen prachtige individuutjes...

Hieronder dan alweer de nieuwe pasfoto's. Ja, een aantal zien er wat slaperig uit, maar om de hoeveelheid tijd en energie binnen de perken te houden - die in het fotograferen gaat -, moet je het juiste moment uitkiezen, zodat het stel een beetje meewerkt. Nadeel is dan wel weer dan een aantal ook maar moeilijk hun oogjes open kunnen houden, laat staan overeind blijven zitten :) . Gelukkig toch weer gelukt… Stuk voor stuk prachtige kinders van Catoutje en Yarno!
Hier zijn ze dan weer; de zes meisjes en de drie jongens. Wederom op volgorde van geboorte. Eerst de meisjes, v.l.n.r. puppie roze, paars, wit, rood, lila en geel. Klik op de foto om een vergroting op het scherm te zien!
meisjes_5_weken

En natuurlijk de jongens, v.l.n.r. puppie blauw, groen en bruin (klik voor een vergroting):
jongens

Er stonden al 37 foto's in het album van de 4e week, maar er zijn er nu nog eens 47 bijgevoegd (alsof dat nog niet genoeg was:)). Opnieuw niet allemaal even goed gelukt - misschien toch maar een 'échte' camera aanschaffen - maar even goed wel een leuke impressie van de ontdekking van de tuin... En natuurlijk is ook de communicatieles van Büszke een hele gebeurtenis :) .

Ondertussen zijn de dagen snel gevuld. Het 9-tal houdt me goed bezig. Het is opletten geblazen wanneer ze wakker worden. Ze willen dan graag naar buiten om daar hun boodschap neer te leggen. Althans de meesten willen dit. Dus dan moet snel de deur open. En ook weer niet te lang, anders zitten vooral de grote honden hier te bibberen op de bank en bovendien de pups die weer willen gaan slapen ook.
Met de zindelijkheid gaat het dus zeker de goede kant op. Temeer omdat ze eigenlijk zelf – met z’n 9-en - de werpkist vol groeien, dus is het plassen daar ook geen eenvoudige opgave meer, als je broertjes en zusjes er nog liggen. Toch is er altijd nog wel eentje die zich even vergist als het minder druk is. En zo draait de wasmachine nog elke avond weer een ronde.
Kranten worden soms ineens als leuk speelobject gezien door de pups. Dat is dan voor dat individuutje de eerste kennismaking met het woordje ‘nee’ en een kneepje in de nek. Dat doen we dus niet. Als dit ’s nachts ook als leuk tijdverdrijf gezien zou worden, is dat nou niet zo plezierig als op datzelfde krantje ook een poepje is neergelegd… Enfin we doen ons best de D-bende een beetje in het gareel te houden...

Update 22:47... De pups zijn net weer gewogen. Op de groeitabel is te zien dat de pups allemaal uitstekend zijn gegroeid.