"You think dogs will not be in heaven? I tell you, they will be there long before any of us." - Robert Louis Stevenson

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Rubine & Robijn

Menu

Wie is online

We hebben 255 gasten en geen leden online

Alweer een week oud...

eerste_dagen_01eerste_dagen_01
Na een langdurende bevalling hadden zowel Catou als ik - langer dan we gewend zijn - veel tijd nodig om bij te komen. Daardoor liet dit berichtje ook even op zich wachten. Wel zijn al een dag of 5 foto's de vinden van de eerste dagen. Vandaag is daar opnieuw een serie aan toegevoegd. Klik hier om die te bekijken. Maar ik denk wel dat velen zich hebben kunnen vermaken met de (verbeterde) webcam.

eerste_dagen_01
De bevalling duurde aanzienlijk langer dan de eerdere nestjes. Er zat meer tijd tussen de pups. Wel kwamen alle pups - als er eenmaal weëen waren - vrij gemakkelijk ter wereld. Eentje had ik zelfs even niet eens opgemerkt, totdat ik Catou hard hoorde smakken, omdat ze al met de placenta bezig was. Maar de pup die het niet gered heeft was een heel ander verhaal. Daar heeft Catou nog heel hard op moeten werken en dan is het des te jammer dat een mooi meisje waar uiterlijk niets aan mankeerde niet op gang wilde komen.

eerste_dagen_01
eerste_dagen_01
Catou was de eerste dagen na de bevalling nog erg onrustig. Ze beantwoorde elk piepje van de pups. Ook 's nachts... En vond het af en toe nodig een willekeurige pup te verplaatsen. Gelukkig is ze sinds een dag of twee weer helemaal gewend aan het moederschap. Ze weet nu weer dat een pup haar vanzelf weer vindt, als die even aan de andere kant van de werpkist kruipt. De pups groeien goed. Weliswaar iets minder hard als de vorige nestjes, maar met 9 bolle buikjes en veel tevreden geluidjes, ziet het er allemaal goed uit.
eerste_dagen_01
eerste_dagen_01

Catou is gisteren ook weer meegeweest met de hele roedel om te wandelen. Duidelijk nog een beetje stijf en stram, maar ook weer zo heerlijk aan het genieten van alle luchtjes. Dit leek haar ook wel erg goed te doen. Catou kon daarna zo mooi diep in slaap zijn en heel tevreden met haar pups in de werpkist liggen. Ze komt nu ook af en toe heel even
eerste_dagen_01eerste_dagen_01in de woonkamer liggen. Maar je begrijpt... bij het eerste piepje gaat ze als een speer weer terug naar haar kinders.

Het lijkt erop dat we dit nestje een primeur hebben. Ik heb namelijk pup lila al zittend een poepje zien doen! Zo vroeg heb ik nog niet eerder opgemerkt... Dat beloofd wat...