"Honden liegen nooit over liefde." - Mike Del Ross

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Rubine & Robijn

Menu

Wie is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Aanstormend talent...

Het was me het weekje wel. Gisteren zijn de laatste pasfoto's gemaakt en heb ik - met veel moeite - weer wat leuke plaatjes kunnen maken van het stel in de tuin. Valt niet mee, omdat ze het zóó leuk vinden als er mensen in de buurt zijn, dat je steeds een neus tegen je lens hebt:) Ook was er nog een boel administratie te verwerken. Er komt heel wat papierwerk bij kijken. Vandaag is ook nog 'even' een groepsfoto gemaakt. Dat het niet gelijk lukt ze allemaal op één foto te krijgen, kan je zien als je één van de foto's aanklikt. Dan is een heel serie te zien met missers, die te leuk zijn om niet te delen.... 


het hele clubje
Afgelopen zondag is de puptest afgenomen door twee ervaren heren, die ook training geven op JHS Hubertus. De test werd afgenomen in een achtertuin in Voorburg. Voor de pups gelijk een tweede ervaring met autorijden. Ik kon alles volgen achter de tuindeur, die op een kier stond, zodat ik ook alles kon horen wa er gezegd werd. Eenmaal met de test begonnen was het zo leuk om te zien dat wat ik zelf had ingeschat over de karakters van de pups, meestal overeen kwam met hoe er tijdens de test gereageerd werd. Er blijven altijd wel wat kleine verrassingen, zoals pup Paars. Zij had er geen zin in. Had haar dag niet of voelde zich niet helemaal lekker, maar er was geen beweging in te krijgen. Een heel contrast met hoe ik haar hier thuis meemaak. Er werd in eerste instantie niet geloofd dat ik het apporteren met de pups niet (stiekem) geoefend had. Dit doe ik nooit, omdat het juist zo leuk is om een objectief beeld te hebben van de pups. Maar duidelijk was dat er een paar natuurtalentjes bij zitten. Pup Rood mocht ik gerust bij de tester achterlaten. Sommige momenten maken je zo trots op de pups en ook wel emotioneel, want het zo mooi om de aanleg te zien in het jonge spul. En ook hoe enthousiast de testers waren. Grappig was wel dat alle pups op dezelfde wijze van start gingen. Eerst met een hangend, wat gedrukt staartje, maar gedurende de test werden ze steeds vrolijker en vrijer.
De echtgenote van de tester, die het schrijfwerk verzorgde is exterieurkeumeester van een aantal honden uit rasgroep 7 & 8. Zij heeft ook het hele stel bekeken. Ze noemde het een mooi homogeen nest, zonder grote, maar met slechts kleine verschillen. Het was een fantastische dag en ook weer zo leerzaam. Ik ben Mick, Joyce en Ruud heel dankbaar dat ze dit voor ons hebben willen doen!

Afgelopen dinsdag moest de verdeling van de pups bekend zijn. De chipper van de Raad van Beheer zou dan de pups komen identificeren. Na afloop van de puptest heb ik de knoop kunnen doorhakken en maandag wist iedereen welke pup zij de komende dagen mee naar huis kunnen nemen. Iedereen is weer heel tevreden met de verdeling en kan zich ook hierin helemaal vinden. De puzzel is weer met succes gelegd. Daarom kan ik hieronder de laatst gemaakte pasfoto's laten zien mèt de namen van de pups. Mag ik even opnieuw aan u voorstellen (klik op de foto voor een vergroting):
Eerst de meisjes; roze, geel, rood, wit en paars, oftewel:
Zuuske (Csinos), Csilla, Coco Csele, Cato Neci en Csak Úgy
 
en natuurlijk de twee jongens; blauw en groen, oftewel:
Csodásan Zazou en Cesar Beuk
jongens; blauw en groen

Vanaf morgen gaan de eerste pups de roedel hier verlaten. Zoals altijd weer een dubbel gevoel. Jammer om het clubje niet meer compleet te hebben, maar ze zijn er echt aan toe om de wereld te gaan verkennen. Ook voor het behoud van het huis en tuin hier, is het komende afscheid een noodzaak. Tijdens hun dolle uurtjes breken ze de tent af en verzinnen ze steeds iets nieuws om zich te vermaken. Meestal dingen waar ik minder blij mee ben:) Het zal weer heel stil worden. Relatief gezien dan, want met het 'roedeltje' dat overblijft is altijd wat te beleven.