"Als je hond denkt dat jij de belangrijkste persoon ter wereld bent, hoef je geen andere opinie meer te raadplegen." - Jim Fiebig

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Rubine & Robijn

Menu

Wie is online

We hebben 47 gasten en geen leden online

5 weken oud alweer...

De tijd vliegt voorbij. De dagen zijn al snel gevuld met 7 pups in huis. Visite, wasjes doen, poepjes ruimen, poepjes ruimen en nog meer poepjes ruimen, voerbakken vullen, brokken weken, tuin aanspuiten... en alles wat er nog meer bij komt kijken. Genieten doen we ook. Wat een heerlijk stel en wat zijn ze nu leuk. De karaktertjes laten zich steeds meer zien. Het observeren is heel leuk en ook zo belangrijk. Over (krap) twee weken zal de puppytest plaastvinden. Een week later dan gepland, omdat degene die de puptest zal afnemen dit zo wilde. Twee dagen daarna zal de chipper komen om het nest te identificeren. Pas dan zijn de pups definitief aan de nieuwe baasjes gelinkt.

Ruim een week geleden kregen de pups nog hun tweede wormkuur en de nageltjes zijn ook nog twee keer gekortwiekt. Ziyze is nog altijd een fantastische moeder. Afsnauwen doet ze niet en nog steeds kiest ze er zelf voor om ze te gaan voeden. Het afsnauwen neemt dit keer oma Catou voor haar rekening. Er wordt wat afgecommuniceerd ! Büszke is nog altijd zo lief met de pups. Wel kiest ze er vaak voor om met een plank ertussen te spelen, want het is nogal een overmacht; 7 neefjes en nichtjes die met je willen spelen. Tess heeft maar weining zin om te spelen. Dat is best jammer, want dat deed ze vorig jaar zo graag.

De pups weten feilloos de weg naar de tuin te vinden. Dat doen ze gelijk als ze wakker worden. Het maakt niet uit of het regent. En man, man wat een slecht weer hebben we steeds. De pups zijn echt al wel heel stoer. Ondanks de regen, komen ze niet gelijk terug naar binnen. Er wordt toch nog even een rondje op het gras gerent, gespeelt in de (natte !) tunnel en nog maar eens een verkenningsrondje. Het duurt welliswaar niet zo lang dat ze nu buiten spelen, maar regen kennen ze in ieder geval al. Veel van de grote en kleine boodschappen worden dus al buiten neergelegd. Een aantal hebben ook al in de gaten dat het op het gras het prettigste is. Minder makkelijk voor mij om op te ruimen, maar wel zo goed voor de zindelijkheid. Op het kleed in de werpkist worden de plasjes al een stuk minder. Ik denk dat er op het moment nog maar per dag een 'foutje' of twee gemaakt wordt. Toch wordt natuurlijk het kleed elke dag vervangen. Ook dat helpt ze een stapje richting het zindelijk worden.

Er gaan heel wat bakken geweekte brokken op een dag doorheen. Zoals jullie vast gemerkt hebben, ben ik - net als de vorige keren - nèt voor de vijfde week gestopt met dagelijks te wegen. Het wordt steeds lastiger de weegschaal af te lezen en het is ook eigenlijk niet meer zo nodig. Ze groeien allemaal heel goed en de kleinste (Geel) valt al niet meer op in het geheel.

Zo snel mogelijk zal er weer een nieuw album worden aangemaakt. Veel foto's van het stel heb ik de laatste dagen niet kunnen maken. Het leukste is altijd de foto's buiten. Hopelijk komt de zon morgen weer tevoorschijn en kunnen we weer wat mooie plaatjes maken. Maar natuurlijk  zijn de portretfoto's een vast onderdeel. Die zijn vandaag weer gemaakt. Kijk maar eens wat een prachtige meisjes en jongens. Stuk voor stuk plaatjes en toch veelal zo verschillend van elkaar.

Hier komen ze dan op een rijtje (klik op de foto voor een vergroting). Eerst de meisjes; roze, geel, rood, wit en paars: meisjes; roze, geel, rood, wit en paars
en natuurlijk de twee jongens; blauw en groen:
jongens; blauw en groen