"The more I see of man, the more I like dogs." - Mme. de Stael

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Rubine & Robijn

Menu

Wie is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Zien en gezien worden...

2 weken oud 10, puppy RoodVanaf de 11e dag kwam er langzaam licht in de duisternis voor een aantal pups. Groen en Geel voorop. Kleine kiertjes eerst en nu kunnen ze allemaal wat zien op één na. Pup Blauw is de laatste in rij. Zijn oogjes zijn bijna, maar nog niet helemaal open. Je ziet ze nu de omgeving in zich opnemen. Veel zal het nog niet zijn wat ze kunnen zien, maar het is duidelijk al wel spannend. Het zien gaat samen met het eerste spel van de pups. Geweldig.

2 weken oud 10, de broertjesLopen lukt de meeste ook al op vier pootjes. Vraag niet hoe, maar een eerste begin is er. Ze gaan ook al vaak even zitten als ze net wakker worden. Grappig gezicht, alsof ze eerst even moeten bijkomen. Komt me wel bekend voor:)

De nageltjes zijn maandag ook alweer geknipt. Alles om het voor Ziyze wat aangenamer te maken. Ze is nog altijd een fantastisch moedertje. Ik hoef me nergens mee te bemoeien. Ze regelt het allemaal prima. Op de webcam is het de vaste bezoeker vast opgevallen dat ze niet meer zo vaak in de werpkist ligt. Ze komt wat vaker in de woonkamer liggen en 's avonds ligt ze veelal naast de kist op het kleed. Zo heeft ze lekker de ruimte en kan ze alles goed overzien.

2 weken oud 10, neuzen met tante BüszkeDe bandjes zijn ook alweer vervangen. Het gaat toch zo hard. De eerste wormkuur is ook een feit. Met hele kleine tabletjes is dit een peuleschil, al voel je je wel wat schuldig om ze ermee te plagen. Aangenaam is het nou eenmaal niet om een pilletje achterin je keel geduwd te krijgen.

Ziyze is wat relaxter tegenover visite en tegenover de andere roedelleden. Tess en Büszke mogen al helemaal over de rand meekijken naar het stel. Büszke poetst zich nog steeds een ongeluk als ze de de kans krijgt. Ze neemt haar rol als tante kennelijk erg serieus. Ze is zo lief voor de kleintjes. Ik ben erg benieuwd hoe ze elkaar straks ervaren als er gespeeld kan worden in de tuin. Waarschijnlijk heb ik er - naast Tessy - een tweede puppy-entertainer bij. Ik zie de teleurgestelde blikken al voor me, als ze erachter komt dat pups toch wel heel snel moe worden en het nog niet zo lang kunnen volhouden. 2 weken oud 10, tè leuk!

Een nieuw album was al aangemaakt en daar hadden al meer foto's in moeten staan, ware het niet dat de beweeglijkheid van de pups en het licht in de zijkamer, voor ruzie zorgd met de eigen camera. Nu er weer de leencamera van "opa" (mijn vader) in huis is, kan het fotograferen weer beginnen. En zo is er al weer heel wat toegevoegd aan het album "2 weken oud".
Klik hier om direct naar het album te gaan.