"The dog is a gentleman; I hope to go to his heaven, not man's." - Mark Twain, letter to W.D. Howells, 2 April 18"

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Kyra †, Catou , Aziyze , Tess , Büszke, Glenda, Dylle, Gündi, Gyopar, Leentje, Maudszen, Nyx †, Viv, Rubine & Robijn

Menu

Wie is online

We hebben 49 gasten en geen leden online

Nog 12 dagen te gaan....!

Schiet nou eens op met die foto'sHoezo is door riet rennen niet handig...
Afgelopen woensdag is Ziyze gewogen. Op dat moment was haar gewicht 27,4kg. Haar normale gewicht is 23,5kg. Ze was op dat moment dus al bijna 4kg gegroeid!
Met nog ongeveer 12 dagen te gaan op dit moment, wordt haar tempo rustiger en rustiger. Ze lijkt de dracht was zwaarder te ervaren als haar moeder. Catou bleef - zo hard als ze kon - rennen tot de laatste dag. Ziyze daarentegen hobbelt de wandelingen rustig mee en trekt slechts een enkel sprintje.... nouja, sprintje. Samen televisie kijken...
Ziyze heeft levenechte dromen. Grappig hoe het doen en laten anders is tijdens de dracht. Ze kan blaffen en piepen tijdens het slapen. Iets wat anders maar heel zelden voorkomt. Je vraagt je wat ze allemaal wel niet moet beleven in haar dromen.
Omdat er zoveel eten doorheen gaat en haar lijf heel wat te verwerken heeft, gaat dit gepaard met wat onaangename gassen. Vooral tijdens autoritten kan het zijn dat de raampjes  echt even geheel open moeten... Met regelmaat is ook de woonkamer vergeven. Gelukkig staat de tuindeur bijna de gehele dag open:)
Woensdag zijn we naar het strand geweest en ik had niet goed ingeschat dat het riet wat daar staat veel harder en  scherper is, dan we hier in de buurt gewend zijn. Gevolg is drie honden met kale plekken onder de ogen en vooral Ziyze heeft flinke schaafplekken. Maar hopen dat er weer wat haar op zit als de kraamtijd aanbreekt, zodat moeders mooi op de foto's kan samen met haar kroost. Ach, het was natuurlijk superleuk om door het riet te struinen en het staat ook wel weer stoer; twee donkere plekken onder je ogen. Samen met je neus tegen een voliere geplaktUuuuren kwartel kijken...