"Did you ever notice when you blow in a dog's face he gets mad at you? But when you take him in a car he sticks his head out the window." - Steve Bluestone

Vizsla Draadhaar en Ruwhaar Teckel Kennel Fényes Varázs

Vizsla Draadhaar... de jachthond met vele gezichten...

Glenda, Dylle, Gündi, Leentje, Maudszen, Soof, Tess, Unique en Ysa...

Menu

Wie is online

We have 44 guests and no members online

Catou is niet drachtig...

Catou's hormomen hebben ons goed 'voor de gek gehouden'. Tot mijn spijt is Catou (toch) niet drachtig. Ze had alle verschijnselen, maar toch klopte er naar mijn gevoel iets niet. Haar buikje groeide amper en kijkende naar de dagboeken van de vorige keren werd het verschil steeds groter. Deze week stoeide Catou nog met haar twee dochters. Iets wat ze anders al niet meer deed in deze fase van de dracht. Vandaag moest ik het zeker weten. De onzekerheid en de onrust, die dat met zich meebrengt was ondertussen ondoenlijk. Twee dierenartsen hebben haar onderzocht en geconcludeerd dat ze géén pups (meer) draagt. Ze blijkt nu overduidelijk schijndrachtig. Het kan zijn dat ze wel pups heeft gehad en dat ze zijn geresorbeerd is mogelijk. Anders zijn we echt enorm op het verkeerde been gezet door de hormomen. Een enorme teleurstelling voor de mensen op de wachtlijst. Ik vind het erg vervelend voor hen.
Bij de volgende loopsheid van Catou zullen we het nogmaals proberen. En dan - om niets aan het toeval over te laten - met progesteronbepalingen om het juiste dektijdstip te weten en ook maar weer een echo na 28 dagen van de dracht.